HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Sosuri

Maioneza

  • Eduard Nedelcu
  • June 7, 2008
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

  • 200 g untdelemn,
  • galbenusuri de ou,
  • 1-2 lingurite zeama de lamiie sau o lingurita de mustar.

Mod de preparare:

Se obtine prin emulsionarea untdelemnului cu galbenusul de ou in particule foarte mici, prin batere rapida, formind o masa cremoasa. Se poate prepara numai din galbenusuri crude, compozitia fiind mai moale cu aspect unsuros sau din galbenusuri crude si galbenusuri fierte tari, in proportie de un galbenus fiert si unul crud, sau unul fiert si doua galbenusuri crude, obtinindu-se o compozitie mai consistenta.Untdelemnul trebuie tinut la temperatura bucatariei, 2-3 ore, inainte de prepararea maionezei. Chiar de la inceput, se adauga la galbenusuri 1-2 lingurite cu zeama de lamiie care ajuta untdelemnul sa se emulsioneze rapid, evitind astfel taierea (separarea untdelemnului). In loc de zeama de lamiie, se poate pune o lingurita cu mustar, in acelasi scop. Cind maioneza devine prea consistenta, aceasta se stropeste cu o lingurita de apa rece ca sa se moaie si sa se incorporeze mai usor untdelemnul. Pentru un galbenus se pot pune cca 200 ml untdelemn, adaugat cite putin, mai ales la inceput. La sticla se pune un dop, prevazut cu un tub subtire, prin care va curge untdelemnul, numai cit e necesar. Preparatele cu maioneza nu se vor pastra la frigider la o temperatura prea scazuta, deoarece maioneza se va taia.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Budinci, tarte si foietaje

Budinca de lamiie

  • Eduard Nedelcu
  • June 6, 2008
Vezi Postarea
Next Article
  • Sosuri

Sos alb (Bechamel)

  • Eduard Nedelcu
  • June 7, 2008
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Sosuri

Sos de hrean

  • Eduard Nedelcu
  • July 23, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Sosuri

Sos picant de rosii cu mustar

  • Eduard Nedelcu
  • July 22, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Sosuri

Sos picant

  • Eduard Nedelcu
  • July 21, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Sosuri

Sos de visine

  • Eduard Nedelcu
  • July 21, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Sosuri

Sos de vin pentru peste rasol

  • Eduard Nedelcu
  • July 20, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Sosuri

Sos de soia

  • Eduard Nedelcu
  • July 20, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Sosuri

Sos de ciuperci

  • Eduard Nedelcu
  • July 19, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Sosuri

Sos de ciuperci cu ceapa

  • Eduard Nedelcu
  • July 19, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.