Halászlé (supa de peste)

Share Button

Ingrediente:

  • 1 crap de 1,5 kg – 2 kg,
  • peste marunt, sau bucatzi de peste diferit (somn, pastrav, etc),
  • 1 ceapa mare,
  • boia,
  • putin ardei iute,
  • sare.

Mod de preparare:

Se taie ceapa marunt, se pune cam 1 l apa si boiaua si se pune la fiert. Cand incepe sa fiarba se adauga pestele marunt (sau bucatile de crap) si sare dupa gust. Cand s-a fiert pestele (max. 30 min) se scoate si se curata de oase cît se poate. Apoi se pune din carnea curatata de oase cate putin intr-o sita si din zeama în care a fiert pestele se toarna cate putin peste ea si cu o lingura de lemn se pasireaza prin sita. Cand s-a terminat de pasirat carnea se pune inapoi pe foc (zeama în care a fiert pestele va fi mai groasa) se mai adauga apa, putin ardei iute si cateva felii de crap. Se fierbe cam 20 de min si gata.

kurtmann.ro
consultanta Dan Bradu
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.