Gatitul si dezgatitul miresei si care sunt principalele elemente pe care le folosim in aceste ritualuri pentru nunta

Gatitul si dezgatitul miresei si care sunt principalele elemente pe care le folosim in aceste ritualuri pentru nunta

Exista o multitudine de ritualuri ce tin de nunta. Unele dintre acestea sunt practicate adeseori de miri din toata tara. Altele sunt indepartate in anumite zone. Insa cele mai cunoscute ritualuri sunt cele legate de gatitul si dezgatitul sau cele ce tin de furatul miresei, ori ciorba de potroace de a doua zi.

Gatitul miresei si dezgatitul miresei sunt doua ritualuri care au rolul de transformare. Ele aduc aminte de trecerea ce rezulta in urma casatoriei. Iata care sunt pricncipalele elemente folosite in aceste doua situatii:

  1. La dezgatitul miresei este necesar un sort colorat sau frumos realizat, care sa aiba un mesaj specific pentru o noua etapa a vietii de familie

Dezgatitul miresei este un moment de final de nunta, in care nasa ii ia de pe cap voalul si o imbraca pe fina cu anumite elemente care sa sugereze inceperea unei noi etape frumoase de viata.

Viata de familie inseamna adeseori si momente placute in bucatarie, alaturi de cei dragi. De aceea sortul este specific acestui moment si este parte din ritual. Poti descoperi seturi complete pentru dezgatitul miresei pe site-ul 23H.ro.

  • Pentru dezgatitul miresei este necesara o esarfa specifica, frumoasa, care sa inlocuiasca voalul pe care l-a purtat mireasa intreaga seara

Tot pentru dezgatitul miresei este nevoie si de o esarfa specifica pentru a fi pusa in parul miresei la final de nunta. Ei i se scoate voalul, se arunca buchetul pentru urmatoarea persoana care se va casatori si apoi i se pune o esarfa care sa fie folosita pentru a marca trecerea de la mireasa la viata in doi, de cuplu casatorit. Esarfele pot sa fie cumparate de pe site si poti alege orice model doresti.

  • Pentru gatitul miresei este necesara o oglinda frumoasa in care se poate privi mireasa

Oglinda pentru gatitul miresei este adeseori adorata de catre toti fotografii de nunta. Ea trebuie sa fie frumos decorata si sa fie in centrul atentiei in momentul gatitului. Mireasa o sa fie aranjata de catre mama ei si de catre domnisoarele de onoare, care ii vor pune voalul, o vor ajuta sa aiba bijuteriile pe care si le doreste sau sa aiba o rochie impecabil pusa si inchisa cu corset.

  • Tavita pentru gatitul miresei este un element important

Tavita pentru ritualul de gatit al miresei este foarte importanta. Ea trebuie sa aiba aceeasi tematica precum restul elementelor utilizate. Astfel, tavita poate sa contina anumite accesorii pe care viitoarea mireasa le va purta in ziua nuntii.

Domnisoarele de onoare si mama miresei o vor ajuta sa puna acele accesorii si sa fie in centrul atentiei.

O tavita gatitul miresei potrivita pentru nunta este cea care are culorile frumos asortate, care are un desen specific sau care este eleganta si frumoasa.

Asadar, gatitul si dezgatitul miresei sunt ritualuri importante care se folosesc adeseori la nuntile din intreaga tara. Ele sunt reprezentative pentru casatorie si semnifica schimbarile prin care trece mireasa.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.