Cand a venit timpul sa decidem daca o persoana are nevoie sa fie integrata intr-un azil, in cazul Alzheimer?

Cand a venit timpul sa decidem daca o persoana are nevoie sa fie integrata intr-un azil, in cazul Alzheimer?

Desi doar o proportie relativ mica de persoane care sufera de Alzheimer sau alte tipuri de dementa vor trebui sa fie internate intr-un azil de batrani, aceasta este o posibilitate care trebuie luata in considerare si luata in considerare in prealabil.

Ingrijitorii pacientilor cu Alzheimer sau alte demente sunt responsabili de persoanele cu evolutii complicate si imprevizibile ale bolii.

Deteriorarea are faze mai lente si, uneori, pierderea facultatilor sau tulburarile de comportament apar intr-un mod surprinzator si accelerat. Ei sunt bolnavi pe masura ce boala progreseaza, este mai dificil sa se trateze casa, deoarece nivelul lor de dependenta este intotdeauna mai mare. Ingrijitorii se simt incapabili sa suporte povara ingrijirii fara a suferi ei insisi de stres si boala. In fata dificultatilor, ingrijitorul, mediul si medicul pot crede ca persoana va fi mai bine ingrijita intr-o resedinta geriatrica.

De multe ori decizia, in ciuda uzurii fizice si emotionale a ingrijirii, este o lacrima emotionala. Nu este usor sa decidem asupra vietii tatalui sau mamei noastre cu dementa. Cu toate acestea, in ciuda cat de dureros poate fi sau avand senzatia ca este abandonat, adesea nu exista alta alternativa, deoarece au nevoie de un tip de ingrijire din ce in ce mai specific 24 de ore pe zi. Exista unele semne ca ingrijitorii ar trebui sa ia in considerare faptul ca membrul lor de familie are nevoie de ingrijire specializata la domiciliu nu poate fi dat.

Cand persoana rataceste fara motiv si intr-un mod precoce crescand riscul de cadere sau ca este pierduta, cand comportamentul este foarte modificat si perturba serios rutina familiei, cand apar agresiuni…

In acest moment, ingrijitorul ar trebui sa fie sincer si sa se intrebe daca casa este un mediu sigur pentru persoana in varsta si, dimpotriva, daca persoana cu Alzheimer prezinta un risc pentru el insusi. De asemenea, este important daca ingrijirea depaseste atat capacitatile fizice, cat si psihologice ale persoanei responsabile. Stresul ingrijitorilor este, de asemenea, un semn ca ar trebui cautata o solutie rezidentiala.

Pentru a fi siguri ca oamenii vor fi bine ingrijiti, inainte de a decide cu privire la o resedinta sau alta, este important sa le vizitati, sa confirmati ca au toate permisele, ca facilitatile lor sunt pregatite pentru specificul acestei boli, sa discutati cu personalul… pe scurt, cu cat sunt mai multe informatii, cu atat mai multa securitate in decizia luata si ca facilitatile sale sunt perfect pregatite sa participe la acest tip de pacienti.

Atunci cand se ia in considerare intrarea intr-un azil

Daca este o resedinta specializata de varsta a treia, publica sau privata, va avea serviciile necesare si adecvate, in medii sigure, cu personal calificat si mijloace suficiente. La internare, persoana cu Alzheimer va primi un plan de ingrijire personalizat, care va fi modificat in timp si despre care ingrijitorul principal va fi informat permanent.

Este important sa se ia in considerare faptul ca admiterea intr-o resedinta geriatrica specializata nu implica abandon. Principalul ingrijitor este inca in primul rand responsabil pentru bunastarea bolnavului, trebuie sa controleze ca primeste un tratament adecvat, ca este confortabil in mediul sau si, cat mai mult posibil, sa-l insoteasca, sa-i dea afectiune si sa-l anunte ca nu este singur.

Uneori, trecerea intermediara prin centrul de zi, unde persoana cu Alzheimer petrece cateva ore si se intoarce acasa, este un bun antrenament pentru viitorul atat al ei, cat si al ingrijitorului, care poate, de asemenea, sa usureze povara fizica si emotionala timp de cateva ore.

Decizia cu privire la viata altor oameni nu este usoara. Dar exista circumstante in care planificarea si acordarea de ajutor specializat pot ajuta si atenua sentimentele de vinovatie. De asemenea, propria constientizare in persoana care ii pasa si mediul sau ca ajunge in situatii in care povara si stresul duc la sentimente negative fata de persoana bolnava si la deteriorarea sanatatii ingrijitorului insusi.

Atunci cand cea mai buna decizie este sa intri intr-o resedinta specializata unei persoane dragi, ar trebui sa incerci sa te gandesti ca iti vor oferi calitatea vietii care acasa nu mai poate fi asigurata si ca esti in continuare ingrijit. Supravegherea si vizitele periodice sunt esentiale pentru a face fata cu garantii si cu cel mai mic cost emotional posibil aceste boli devastatoare pentru persoana afectata si mediul in care se afla. De aceea, AsertivO dispune de camere dotate cu pat medical automatizat.

“Vreau sa-mi trimit parintii la un azil de batrani, asta ma face o persoana teribila?”

Deci, ce te poate face sa te gandesti la trimiterea parintilor la un azil de batrani?

  1. Necesita asistenta medicala speciala.
  2. Obligatii si restrictii personale.
  3. Incapacitatea de a asigura o buna calitate a vietii.
  4. Aspectul financiar, atunci cand un azil de batrani este mai economic.
  5. Responsabilitatea de a impartasi parintii cu fratii si surorile.
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.