Galuste de ficat cu franzela pentru supa de carne, de zarzavat sau de rosii

Ingrediente:

  • 100-150 g ficat crud de pasare,
  • vitel sau porc,
  • 50 g franzela,
  • 30 g gris,
  • 20 g faina,
  • un ou,
  • 2 linguri untdelemn,
  • o lingurita ceapa rasa fin,
  • o lingurita cu virf de patrunjel taiat marunt,
  • un virf de cutit piper.

Mod de preparare:

Franzela , muiata o clipa in apa rece si bine stoarsa, se trece prin masina de tocat, impreuna cu ficatul crud si cu ceapa calita, un minut, in untdelemn. La tocatura se adauga oul intreg, patrunjelul, faina, grisul si piperul si se amesteca bine. Compozitia va fi moale. Supa se va pune intr-o cratita de 3-4 l. Cind clocoteste, se uda lingurita si cu ea se ia din compozitie cite o galusca si i se da drumul in supa; galusca se va coagula imediat, nu se va imprastia. Vor rezulta cca 34 galuste. Se fierb cu capac, in clocote mici, cca 10 minute; dupa 5 minute, se intorc cu furculita.

consultanta Dan Bradu
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.