Ingrediente:
- 1kg peste proaspat (crap, salau, somon, calcan),
- 100ml untdelemn,
- 1 morcov,
- 1 radacina patrunjel,
- 1 telina mica,
- 2 cepe potrivite,
- piper macinat si sare (dupa gust),
- 3 linguri apa.
Mod de preparare:
Pestele se curata de solzi, i se scot intestinele, se spala in mai multe ape, se taie capetele si cozile, si bucatile ramase se zvanta intr-o bucata de panza curata. Zarzavatul se curata, se spala si se taie in felii subtiri. Intr-o tava se pun putin untdelemn, deliile de zarzavat, apoi bucatile de peste. Se presara piper macinat si se toarna restul de untdelemn. Se pun 3 linguri de apa si apoi tava se baga la cuptor pentru 40-45 de minute. Cand pestele s-a rumenit se stropeste cu sosul adunat in tava si se intoarce pe cealalta parte. Se serveste cald, cu cartofi natur sau salata cu ceapa.