HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Mancare cu legume

Fasole verde cu usturoi

  • Eduard Nedelcu
  • August 5, 2008
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

  • 1/2 fasole verde,
  • 1/2 kg rosii,
  • o ceapa (50 g),
  • 5-6 catei de usturoi,
  • 4-5 linguri de untdelemn (cca 60 ml),
  • 30 g pesmet,
  • patrunjel sau marar,
  • sare.

Mod de preparare:

Pastaile de fasole, curatate la capete, se rup in cite 2 – 3 bucati si se fierb in apa clocotita (cit sa le cuprinda) cu 1/2 lingurita de sare,acoperite, pina cind se moaie. In oala sub presiune fierb cu 1/2 l apa in cca 20 minute. Dupa ce au fiert, se scurge apa. Ceapa, taiata marunt, se caleste in tot untdelemnul, 2 minute, si cind se ia de pe foc, se adauga usturoiul taiat marunt si apoi fasolea fiarta cu care se amesteca. Intr-un vas termorezistent se asaza jumatate din cantitatea de fasole, peste aceasta, jumatatea din cantitatea de rosii taiate in felii de 2 cm grosime, se presara cu 1/2 din cantitatea de pesmet, cu patrunjel sau marar taiat marunt si un virf de lingurita cu sare, urmind cu restul fasole, rosii si toate celelalte, stropindu-se deasupra cu o lingura de untdelemn. Se da vasul la cuptor 20 minute, ca sa fiarba rosiile si sa se formeze sosul. Pesmetul va absorbi o parte din zeama lasata de rosii. Se serveste rece, ca fel intii sau calda, ca garnitura la fripturi.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Mancare cu legume

Ciulama de ciuperci

  • Eduard Nedelcu
  • August 5, 2008
Vezi Postarea
Next Article
  • Mancare cu legume

Legume cu smantana si sos de rosii

  • Eduard Nedelcu
  • August 5, 2008
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancare cu legume

Drob de legume

  • Eduard Nedelcu
  • June 13, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Gustari reci
  • Mancare cu legume

Sufleu de varza

  • Eduard Nedelcu
  • June 7, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancare cu legume

Varza umpluta

  • Eduard Nedelcu
  • June 5, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancare cu legume

Varza cu taitei

  • Eduard Nedelcu
  • June 5, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancare cu legume

Varza cu suc de rosii

  • Eduard Nedelcu
  • June 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancare cu legume

Varza cu smantana

  • Eduard Nedelcu
  • June 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancare cu legume

Varza creata umpluta

  • Eduard Nedelcu
  • June 3, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancare cu legume

Varza ca la Cluj

  • Eduard Nedelcu
  • June 3, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.