Factori care influenteaza pretul repatrierii decedatilor

Factori care influenteaza pretul repatrierii decedatilor

Foarte multi romani in clipa de fata sunt stabiliti in strainatate si duc o viata lipsita de griji. Un numar mare dintre acestia au preferat tarile latine, astfel ca s-au stabilit in Franta, Italia, Portugalia sau Spania.

Din pacate insa, din milioanele de romani aflate in strainatate, multi dintre acestia si-au pierdut viata, iar familiile indurerate au optat pentru serviciul de repatriere decedati, pentru a-si aduce acasa decedatii, cu scopul de a-i inmormanta crestineste, acasa.

In cele ce urmeaza vom  vedea care sunt factorii cei mai importanti, care influenteaza preturile transporturilor funerare internationale. Haideti asadar sa vedem despre ce este vorba:

Sicriul

Primul factor de luat in calcul in ceea ce priveste calcularea costului de repatriere decedati este sicriul, care este special creat pentru transport funerar international. Acesta costa de regula intre 150 si 300 de euro, in functie de sigiliu, dimensiuni si material.

Imbracarea si imbalsamarea persoanei decedate

kurtmann.ro

In cazul in care familia nu se poate deplasa pana la locul decesului, atunci firma de servicii funerare si transport international trenioe sa se ocupe si de imbracarea si imbalsamarea trupului. Costul pentru acest serviciu variaza foarte mult in functie de firma de repatriere aleasa.

Distanta dintre locul decesului si localitatea de destinatie

In cele mai multe cazuri, firmele de repatriere decedati stabilesc un cost in functie de numarul de kilometri pe care soferul firmei trebuie sa ii parcurga. Mentionam faptul ca transportul persoanelor decedate poate fi facut cu autospeciale care sunt special dotate cu sistem frigorific. In mod paradoxal, procedura de repatriere cu avionul cu siguranta necesita mai multi bani.

Fiecare firma de repatriere decedati isi stabileste propriile tarife pentru transport. In cazul distantelor mai mari (de exemplu, daca decesul a avut loc in Anglia), costul se poate negocia.

Costul necesar eliberarii documentelor

Transportul funerar international nu se poate efectua in cazul in care nu exista documente. In cazul in care reprezentantii firmei de servicii funerare se ocupa de obtinerea documentelor necesare pentru repatriere, atunci este clar faptul ca pretul pentru serviciul de repatriere va fi unul mare.

Costuri suplimentare procedurii de repatriere

Este o vorba foarte veche care spune ca niciodata o nenorocore nu vine niciodata singura. Ce inseamna acest lucru? Ei bine, asta inseamna ca pot aparea diferite costuri suplimentare in ceea ce priveste repatrierea. Haideti sa vedem despre ce este vorba.

Transportul pana la locul decesului

In cazul in care persoana care a decedat in strainatate nu era insotita de familie, alte rude si nici macar de alti prieteni prieteni romani, atunci in mod evident exista posibilitatea ca un membru al familiei sa doreasca sa se deplaseze in tara unde a avut loc decesul pentru a fi alaturi in demararea procedurilor de repatriere.

Astfel, apar costuri de transport, cazare, masa, pentru persoana / persoanele care se deplaseaza.

Acest lucru nu mai este necesar, insa, cat timp o firma specializata in repatriere decedati se va ocupa de intreaga procedura.

Tariful unei firme de pompe funebre locala

In cazul in care decesul a avut loc intr-un accident, atunci trupul persoanei decedate va fi preluat automat de o institutie medicala locala pentru constatarea decesului si pentru eliberarea certificatului constatator de deces. Dupa aceea, trupul persoanei decedate este predat unei firme de pompe funebre privata, care il va pastra pana in momentul in care familia va sosi, sau pana cand firma de repatriere care va asigura transportul pana in Romania.

In functie de tarifele firmei respective care se ocupa de repatriere, precum si in functie de timpul de pastrare in camera frigorifica dar si de transportul de la locul decesului pana la camera mortuara, costurile pot fi cuprinse undeva intre 100 si 700 Euro sau chiar mai mult in anumite cazuri.

Costurile de inmormantare

In momentul in care a ajuns trupul persoanei in localitatea din Romania unde va fi inmormantat, acesta va fi predat familiei pentru efectuarea procedurii de inmormantare.

In functie de obiceiurile care exista in localitate, precum si in functie de posibilitatile familiei, costurile de inmormantare pot varia intre 500 si 1500 Euro, asta incluzand (locul de veci, taxele pentru capela de priveghi, etc.)

Asadar, acestea sunt unele dintre lucrurile cele mai importante pe care trebuie sa le cunoasteti atunci cand vine vorba despre repatriere decedati.

consultanta Dan Bradu
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.