Este adevarat ca telefoanele iPhone nu sunt rezistente la apa?

Este adevarat ca telefoanele iPhone nu sunt rezistente la apa?

Din pacate, exista inca utilizatori care cred ca un telefon mobil comercializat ca rezistent la apa este intr-adevar protejat intotdeauna si peste tot de umezeala lichida. Cu toate acestea, acest lucru este doar partial adevarat.

Nu degeaba Apple subliniaza ca deteriorarea oricarui telefon iPhone din cauza apei nu va duce la repararea telefonului pe baza certificatului de garantie. Asadar, nu ar trebui sa mergi pe un liveaboard cu el in vacanta. Daca se intampla in diferite situatii ca apa sa patrunda prin mufa difuzorului, mai tarziu in cel mai bun caz, veti observa acest lucru doar prin redarea audio inabusita.

Acest lucru este enervant, dar nu ingrijorator. Astfel de daune cauzate de apa pot fi reparate cu o comanda rapida Siri. Dar nu ar trebui sa astepti prea mult cu acest lucru, deoarece cu cat umezeala ramane mai mult in telefon, cu atat poate face mai multe daune acolo. Comenzile rapide Siri exista de la iOS 12.

Comenzile rapide sunt comenzi care pot fi utilizate pentru a declansa multe actiuni cu o singura fraza sau cu o apasare pe buton. Multe dintre aceste comenzi sunt trucuri, dar „Ejectarea apei” este, fara indoiala, una dintre utilizarile utile. Poate ca stiti „Water Lock” pe Apple Watch. Puteti inota cu ceasul si apoi il puteti curata de orice apa care a intrat. Dar cum functioneaza „Water Eject” pe iPhone?

Pasul 1: Instalati comanda rapida Siri

Pentru a descarca Water Eject, accesati AppStore. Acolo puteti gasi si descarca comanda rapida si apoi o puteti gasi in biblioteca de la sfarsitul listei. Poate fi accesata si prin „Hei Siri”. O comanda rapida poate fi adaugata la Siri prin setarile sale.

De asemenea, trebuie sa definiti acolo cum doriti sa apelati „Ejectarea apei” prin Siri, de exemplu prin „Marsul apei”. Atingeti de trei ori pe „Terminat” si veti reveni la biblioteca. De asemenea, o puteti adauga la ecranul de start ca widget pentru ecranul de blocare in setarile comenzii rapide.

Pasul 2: remediati daunele cauzate de apa pe iPhone

Deci, acum stiti cum sa incepeti „Ejectarea apei”. Speram, desigur, ca situatia de urgenta nu se va produce niciodata, dar daca trebuie sa folositi scurtatura, sa o selectati si apoi sa apasati pe „Incepeti evacuarea apei” sau sa utilizati comanda Siri. Acum veti auzi diferite zgomote. In mod ideal, tineti iPhone-ul intr-un unghi in timpul procedurii, astfel incat apa sa curga sau sa stropeasca din difuzor.

Veti vedea ca comanda rapida functioneaza foarte bine. „Water Eject” poate fi folosit de mai multe ori. Cu toate acestea, este posibil sa nu puteti elimina tot lichidul de pe iPhone si repetarea procesului de prea multe ori ar putea deteriora difuzorul.

Cu siguranta, este mai bine sa utilizati comanda rapida o singura data, apoi sa lasati difuzorul sa se usuce si sa asteptati ca iPhone-ul sa se usuce in interior. Mai ales cu modelele IP68, dispozitivul in sine ar trebui sa poata ajuta la prevenirea deteriorarii din cauza apei.

Apropo, scurtatura Siri „Ejectarea apei” nu este singura solutie. Exista de exemplu, o aplicatie numita „Sonic” care incearca de asemenea sa utilizeze tonuri la orice frecventa pentru a impinge apa din iPhone prin difuzor. Schimbati frecventa (de la 0 la 25 kHz) glisand in sus si in jos si apoi atingand „Redare”.

Apropo: daca iPhone-ul dvs. cade in apa, opriti-l imediat. Nu-l incarcati niciodata cand este ud, stergeti-l cu o carpa moale. Va trebui apoi sa aveti rabdare cateva zile, astfel incat telefonul mobil sa se usuce. Procesul nu trebuie accelerat de un uscator de par, iar lumina directa a soarelui este mai daunatoare ati crede pentru telefonul iPhone. Dar il puteti pune intr-o punga de orez uscat, deoarece elimina umezeala de pe telefonul mobil.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.