Ce sunt halatele medicale?

Ce sunt halatele medicale?

Halatele sunt exemple de echipamente de protectie personala utilizate in mediile de ingrijire a sanatatii. Acestea sunt folosite pentru a proteja purtatorul de raspandirea infectiei sau a bolilor daca purtatorul intra in contact cu materiale lichide si solide potential infectioase.

Aceste halate pe care le puteti gasi si la Dispo Trading, pot fi de asemenea utilizate pentru a preveni transferul de microorganisme care ar putea dauna pacientilor vulnerabili, cum ar fi cei cu sistem imunitar slabit. Halatele sunt o parte a unei strategii generale de control al infectiilor.

Cativa dintre numerosii termeni care au fost folositi pentru a se referi la halatele destinate utilizarii in ingrijirea sanatatii, includ halate chirurgicale, halate de izolare, halate de izolare chirurgicala, halate nechirurgicale si halate de sala de operatie.

In 2004, FDA a recunoscut standardul consens American National Standards Institute / Association of the Advancement of Medical Instrumentation (ANSI / AAMI) PB70: 2003, „Performanta barierei lichide si clasificarea imbracamintei si acceosiilor de protectie destinate utilizarii in unitatile de ingrijire a sanatatii”.

Noua terminologie din standard descrie nivelurile de protectie ale halatelor si ale altor articole de imbracaminte de protectie destinate utilizarii in unitatile de ingrijire a sanatatii si specifica metodele de testare si rezultatele de performanta necesare pentru a verifica si a valida faptul ca halatul ofera nivelurile de protectie nou definite:

Nivelul 1: Risc minim de utilizat, astfel ca se poate folosi un astfel de halat de exemplu in timpul ingrijirii de baza, in timpul izolarii standard, se poate oferi drept halat pentru vizitatori sau se mai poate utiliza si intr-o unitate medicala standard.

Nivelul 2: Risc scazut, astfel ca se poate acuizitiona un astfel de tip de jalat de la Dispo Tradig pentru a fi utilizat de exemplu in timpul extragerii de sange, la suturare, dar si in unitatile de terapie intensiva sau intr-un laborator de patologie.

Nivelul 3: Risc moderat de utilizatre, astfel ca se poate folosi un astfel de halat de exemplu in timpul extragerii de sange arterial, sau cand este necesara efectuarea unei injectii (IV), se poate purta de-asemenea in camera de urgenta sau pentru cazurile de traume.

Nivelul 4: Risc ridicat, astfel ca un astfel de halat este destinat pentru a fi utilizat de exemplu in timpul procedurilor lungi, intense de lichide, interventii chirurgicale, cand este necesara rezistenta la agenti patogeni sau in momentul in care sunt suspectate boli infectioase (non-aeriene).

Indiferent de modul in care este denumit produsul (adica halat de izolare, halat de procedura sau halat), atunci cand alegeti halate, cautati etichetarea produsului care descrie o utilizare intentionata cu nivelul dorit de protectie pe baza nivelurilor de risc de mai sus. Numele produselor nu sunt standardizate.

Standarde pentru halate

Etichetarea care arata ca un produs a fost testat si indeplineste standardele de performanta adecvate este o modalitate prin care utilizatorii si cumparatorii pot determina cand sa foloseasca un anumit halat. Performanta halatelor este testata folosind standarde de consens:

Societatea Americana de Testare si Materiale (ASTM) F2407 este un document care descrie testarea halatelor chirurgicale: rezistenta la rupere, rezistenta cusaturilor, generarea scamei, rezistenta la evaporare si transmisia vaporilor de apa. Mai jos este un rezumat al standardului ASTM F2407 recunoscut de FDA:

  • Rezistenta la tractiune: ASTM D5034, ASTM D1682.
  • Rezistenta la rupere: ASTM D5587 (tesuta), ASTM D5587 (netesuta), ASTM D1424.
  • Rezistenta cusaturii: ASTM D751 (intins sau tricotat).
  • Generarea scamei (ISO 9073 partea 10).
  • Transmisia vaporilor de apa (respirabilitate) ASTM F1868 Partea B, ASTM D6701 (netesut), ASTM D737-75.

Conformitatea cu standardele consens recunoscute este voluntara pentru un producator de dispozitive medicale. Un producator poate alege sa se conformeze standardelor recunoscute aplicabile sau poate alege sa abordeze problemele relevante in alt mod.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.