Din ce este facut Romul?

Din ce este facut Romul?
Share Button

Unul dintre cele mai populare lichioruri din lume este romul, pe care il puteti comanda acum si de pe https://www.24drinks.ro/rom. Peste tot in lume, incepand din Romania si pana in Statele Unite, romul este un ingredient in atat de multe bauturi mixte obisnuite, iar multi participanti la petreceri casual nici macar nu isi dau seama ca in cocktailurile pe care le consuma, exista rom. 

Daca v-ati bucurat vreodata de un cocktail de rom si, cel mai probabil intrebati din ce este facut romul sau de unde a inceput consumul acestei bauturi. Iata un scurt ghid extrem de informativ pentru toate lucrurile despre rom, unele fapte impresionante si din ce este facut romul.

Din ce este facut romul

Raspunsul pe scurt este: romul este facut din zahar. Pentru a obtine un raspuns un pic mai specific, romul este obtinut fie din zahar din trestie, fie din produsele secundare ale zaharului din trestie, cum ar fi melasa si treacul negru. Apoi este fermentat, distilat si imbatranit in butoaie de stejar.

Alte ingrediente sunt uneori adaugate pentru a crea o varietate mai larga de arome, inclusiv zahar caramelizat, extracte de fructe si mirodenii. Cu romuri moderne, produse in masa, diferite romuri imbatranite sunt amestecate pentru a crea o aroma mai consistenta, iar un colorant poate fi adaugata la final pentru a crea o culoare uniforma de la lot la lot.

Unul dintre singurele lucruri care nu s-au schimbat de-a lungul veacurilor este acea regula conform careia, romul este obtinut din zahar din trestie. Editia din 1771 a Encyclopedia Britannica a inclus aceasta definitie:

consultanta Dan Bradu

ROM: O specie de tuica … distilata din canicule de zahar. Romul difera de spiritul de zahar simplu, prin faptul ca contine mai mult o aroma naturala sau un ulei esential al cananei de zahar … aroma de rom este intr-adevar efectul aromei naturale a trestiei.

Chiar daca nu sunt folosite ca ingrediente, anumite arome se gasesc de obicei in rom. Acest lucru se datoreaza imprejurimilor geografice ale campurilor de trestie de zahar, precum si procesului de productie.

Cum este facut romul?

Romul pe care il puteti cumpara si de pe site-ul https://www.24drinks.ro/rom, este un distilat alcoolic din sucul fermentat de trestie de zahar, sirop de trestie de zahar, melasa de trestie de zahar sau alte produse secundare din trestie de zahar, produse la mai putin de 190 de dovezi, astfel incat distilatul sa aiba gustul, aroma si caracteristici atribuite in general romului si imbuteliate la cel putin 80 de dovezi; si include, de asemenea, amestecuri exclusiv de astfel de distilate.

Romul se obtine la fel ca alte bauturi similare, insa cel mai important pas este insa recoltarea corecta a zaharului. Pentru a obtine cele mai bune rezultate, trestia trebuie taiata aproape de pamant. Trebuie apoi macinata foarte repede dupa recoltare, in timp ce continutul de zahar este mare. Si apoi trebuie fiert, redus rapid, odata ce sucul, veziculul, este stors, pentru ca altfel va fermenta rapid.

Tipuri de rom

  • Rum alb, cunoscut si sub denumirea de rom usor sau „argintiu”, este romul care are ca obiectiv obtinerea de aroma neutra. Majoritatea romurilor facute in Brazilia si Puerto Rico sunt considerate romuri albe.
  • Rom intunecat poate fi auriu inchis, rosu, maro sau chiar negru. Culoarea intunecata este rezultatul unor niveluri ridicate de melasa si / sau zahar caramelizat, dar poate fi cauzat si de utilizarea de butoaie puternic carbonizate in timpul procesului de imbatranire.
  • Rom cubanez are propria distinctie, fata de embargoul comercial de lunga durata dintre Statele Unite si Cuba. Romul cubanez, la fel ca trabucurile si alte exporturi, a fost privit ca un obiect de lux de zeci de ani, deoarece acestea nu erau disponibile in SUA.
  • Navy Rum se poate referi la o serie de lucruri, inclusiv Lamb’s Navy Rum, un export britanic. Este, de asemenea, numele dat romului foarte puternic, un recul catre ratiile istorice de rom naval.
  • Rom-ul aromatizat cu fructe este cel mai frecvent obtinut prin infuzarea de sucuri si arome naturale. Fructele tropicale sunt cele mai populare, conduse de cunoscutul rom Malibu, cu aroma de nuca de cocos.
  • Rom-ul condimentat este orice fel de rom caruia i s-a oferit o aroma suplimentara prin ierburi naturale si mirodenii. Aceste condimente variaza de la scortisoara si piper negru, pana la seminte de rozmarin sau anason.

Cum se face rom condimentat

Este foarte usor sa faceti propriul rom condimentat acasa! Incepeti cu o sticla de 750 ml de orice tip de rom. Va recomandam romul de aur, astfel incat sa obtineti acea culoare inchisa, cu rosu condimentat, dar aroma usoara, cu spatiu pentru ca mirodeniile dvs. adaugate sa straluceasca.

Apoi, alege-ti condimentele. Puteti folosi orice va place, dar iata ce sugeram pentru inceput:

  • Trei fructe de padure;
  • Doua cuisoare;
  • Un vas de fasole de vanilie;
  • Jumatate de bat de scortisoara;
  • jumatate de lingura de coaja uscata de portocala.

Puneti toate ingredientele uscate intr-un ulcior de etansare sau ulcior. Umpleti cu rom. Se lasa sa stea la temperatura camerei, in afara soarelui direct, timp de 2-3 zile, dupa care bautura poate fi consumata. Dupa ce ati facut primul lot, puteti experimenta cu lucruri precum rozmarin, seminte de anason si ceaiuri din plante.

kurtmann.ro
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.