Ce este masajul?

Ce este masajul?

Masajul este o terapie care are ca obiectiv relaxarea, reinvierea si vindecarea corpului, si poate fi efectuat la Fivemassage, o oaza de relaxare in Bucuresti, care este un centru Spa cu concept unic. Folosind miscari manuale de manipulare si manipularea tesuturilor moi si a muschilor din corp, terapia de masaj functioneaza pentru a promova vindecarea si pentru a spori bunastarea generala a unei persoane.

Exista mai multe tipuri de terapie prin masaj, fiecare cu propriile sale beneficii. Masajul nu mai este considerat un lux care in trecut era disponibil doar celor care isi puteau permite sedinte de masaj.

Terapia prin masaj este in prezent disponibila pentru fiecare persoana care isi doreste sa poata combate stresul si anxietatea prin masaj, sau pentru sportivi, ori pentru persoanele care cauta printre beneficiile masajului tearapeutic, ameliorarea durerii.

O terapie prin masaj inseamna mangaierea, framantarea, rostogolirea si presarea pielii si a muschilor. Exista diferite tipuri de masaj, fiecare dintre acestea cu origini si scopuri diferite, dar premisa tratamentului este aceeasi – de a relaxa si reechilibra corpul si de a va face sa va simtiti bine.

In urmatoarele randuri ale acestui articol, vom discuta despre masaj thailandez, despre care puteti descoperi informatii si pe https://www.fivemassage.ro/masaje/masaj-thailandez.

Pana sa va programati la sedinte de masaj thailandez la Fivemassage, un nou centru pentru relaxare deschis la Bucuresti, pentru a va bucura de toate beneficiile masajului thailandez, va invitam sa cititi acest articol pana la final, pentru a afla mai multe detalii despre acest tip de masaj.

Masajul thailandez este considerat a fi relativ nou pentru spa-urile moderne, dar acest tip de terapie este de fapt o forma straveche de masaj care a fost gandit si dezvoltat de calugarii budisti din Thailanda in urma cu 2.500 de ani. Foloseste intinderea pasiva si o presiune blanda de-a lungul liniilor de energie ale corpului pentru a creste flexibilitatea, ameliorarea tensiunii musculare si articulare si echilibrarea sistemelor energetice ale corpului.

Deoarece masajul thailandez se realizeaza complet imbracat, unii il recomanda daca va simtiti inconfortabil cu nuditatea sau drapajul. Cu toate acestea, masajul thailandez s-ar putea sa nu reprezinte cea mai buna alegere pentru persoanele care merg pentru prima data intr-un centru spa cu concept unic, cum ar fi de exemplu Fivemassage, o oaza de relaxare in Bucuresti. De ce?

In primul rand, veti fi culcat pe un futon cu un terapeut ghemuit peste dvs., apasandu-va pe picioare, doar pentru a incepe. S-ar putea sa foloseasca greutatea corpului pentru a va muta corpul in diferite pozitii pentru a realiza intinderea pasiva.

Ce se intampla in timpul unui masaj thailandez

Masajul tailandez functioneaza de obicei cu miscari de presare ritmica, directionate catre tesuturile musculare, fie de mana, fie de degete. Masajul thailandez are loc, de obicei, pe un covor futon de pe podea, clientul purtand imbracaminte libera sau intinsa, ca uneltele de yoga.

Terapeutul este, de asemenea, pe covoras si iti muta corpul in diverse intinderi si pozitii, fara niciun lucru din partea ta. Acesta este motivul pentru care este uneori numit „yoga lenesului”. Masajul tailandez poate fi atat relaxant cat si energizant, asa ca este o alegere buna daca doriti sa fiti activi dupa masaj.

Terapeutul foloseste o varietate de secvente diferite de tehnici pe clienti, care sunt fie culcat cu fata in sus, culcat cu fata in jos, asezat sau pe partea lor. Exista un contact corporal constant intre terapeut si client, dar in loc sa frece muschii, corpul este comprimat, tras, intins si balansat.

Beneficiile pentru sanatate ale masajului tailandez

Masajul thailandez are multe beneficii pentru sanatate, de la scaderea stresului pana la ameliorarea tensiunii musculare. Poate chiar sa creasca energia. Mai jos, discutam despre cateva beneficii pentru sanatate ale masajului tailandez.

Scade stresul

Stresul nu este neaparat rau. Adesea, stresul poate actiona ca un motivator pozitiv care ar putea ajuta oamenii sa-si implineasca performantele si sa realizeze mai mult in viata personala si profesionala. Cu toate acestea, prea mult stres poate afecta negativ sanatatea mentala si fizica. Stresul cronic sau de lunga durata poate duce la boli grave, inclusiv depresie si boli cardiovasculare.

Masajul thailandez foloseste presiune blanda si tehnici de intindere pentru a relaxa corpul. Un studiu din 2015 a descoperit ca masajul thailandez reduce semnificativ nivelul unui anumit marker de stres prezent in saliva, numit sAA. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca masajul thailandez este mai eficient la reducerea stresului la oameni sanatosi decat la simpla odihna.

Amelioreaza durerile de cap

Court-type este o forma specifica de masaj thailandez care presupune aplicarea presiunii pe anumite canale energetice. Un studiu din 2015 a constatat ca masajul thailandez este un tratament eficient pentru persoanele care au dureri de cap cronice. De asemenea, au avut masuri mai mici de duritate tisulara, pe care oamenii de stiinta le-au masurat folosind un dispozitiv de mana.

Stimuleaza circulatia

Masajul thailandez poate fi util pentru promovarea circulatiei, atat a sangelui, cat si a limfei prin utilizarea de intinderi blande. Aceste intinderi asemanatoare cu yoga contribuie la circulatia sangelui, care umple tesuturile corpului cu oxigen. Aceasta contribuie la promovarea cresterii celulare si a sanatatii inimii.

Ce trebuie facut dupa un masaj thailandez?

Dupa un masaj thailandez, o persoana se poate simti foarte relaxata. Cu toate acestea, trebuie sa tina cont de faptul ca muschii lor au fost prelucrati, intinsi si incarcati. Dupa un masaj thailandez, o persoana ar trebui sa se odihneasca si sa bea multa apa.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.