De ce se activeaza automat Bluetooth in Android?

De ce se activeaza automat Bluetooth in Android?
consultanta Dan Bradu

Bluetooth este o tehnologie de comunicare fara fir cu raza scurta care permite dispozitivelor, cum ar fi telefoanele mobile, computerele si perifericele, sa transmita date sau voce fara fir pe distante scurte. Scopul Bluetooth este sa inlocuiasca cablurile care conecteaza in mod normal dispozitivele, pastrand in acelasi timp comunicatiile dintre ele.

Cand vine vorba despre smartphone-uri, Bluetooth-ul este intalnit atat la telefoanele Android cat si la dispozitivele iPhone, insa in randurile care urmeaza vom discuta despre dispozitivele Android, si veti afla o mica neplacere cu care se pot confrunta utilizatorii.

Bluetooth-ul de pe telefonul dvs. Android porneste si se opreste automat, singur? Multi utilizatori de telefoane Android se plang de aceasta problema si nu sunt siguri de ce ea apare, indiferent ca folosesc un telefon Huawei, un smartphone Samsung sau un dispozitiv al oricarui alt producator care a optat pentru sistemul de operare Android.

kurtmann.ro

In acest articol, va vom explica de ce functia Bluetooth de pe Android continua sa porneasca si sa se opreasca singura, si cel mai important, va dezvaluim cum sa remediati problema.

Care este motivul datorita caruia se activeaza automat Bluetooth in Android?

Exista mai multe motive pentru care are loc acest lucru. Cu toate acestea, cauzele cele mai probabile pentru ca functia Bluetooth sa porneasca automat pe un dispozitiv Android sunt cauzate din urmatoarele motive:

  • Scanare Bluetooth pentru a imbunatati precizia locatiei.
  • Permisiunea acordata aplicatiilor pentru modificarea setarilor sistemului.

Cum sa opriti Bluetooth de la pornirea automata pe Android?

Deoarece exista diferiti producatori de telefoane Android, metoda de a opri Bluetooth va varia de la un dispozitiv Android la altul. De asemenea, diferite versiuni de Android vor avea diferite modalitati de gestionare a setarilor Bluetooth. Cu toate acestea, toate dispozitivele Android ofera o optiune pentru a activa sau dezactiva Bluetooth in aplicatia Setari.

Pentru a opri Bluetooth-ul sa porneasca automat pe Android, trebuie sa schimbati urmatoarele setari.

1. Dezactivati scanarea Bluetooth: accesati Setari -> Locatie -> Imbunatatirea preciziei -> Dezactivati scanarea Bluetooth.

2. Renuntati permisiunea aplicatiei: accesati Setari -> Aplicatii – > Alegeti aplicatia pentru care se refuza permisiunea -> Avansat -> Aplicatii care pot schimba setarile sistemului -> Comutati Permiteti permisiunea din f.

3. Repetati pasul 2 pentru alte aplicatii carora li s-a acordat permisiunea de a schimba setarile sistemului.

Daca faceti acest lucru, veti dezactiva Bluetooth pe telefonul dvs. Android si nu se va reactiva automat fara cunostinta dvs.

Cum sa opriti Bluetooth de la Oprirea automata pe Android

De ce se dezactiveaza automat Bluetooth in Android?

Android are o caracteristica incorporata care va opri automat WiFi, Bluetooth si GPS atunci cand bateria devine foarte scazuta si telefonul dvs. va intra in modul de economisire a energiei. Cand reincarcati bateria, acestea nu se vor mai aprinde decat daca o faceti manual.

Pentru a reveni manual la Bluetooth pe Android, urmati acesti pasi.

1. Accesati Setari -> Conexiuni -> Bluetooth -> Activare Bluetooth.

2. Sau, glisati panoul de notificari din partea de sus si localizati pictograma Bluetooth si atingeti-o. Bluetooth este aprins daca pictograma este albastra.

3. De asemenea, puteti dezactiva scanarea Bluetooth pentru a opri sau opri Bluetooth in mod intermitent. Pentru a face acest lucru, accesati Setari -> Locatie -> Imbunatatirea preciziei -> Dezactivati scanarea Bluetooth.

Ei bine, in acest articol ati avut ocazia de a afla ce este functia Bluetooth pe care o intalniti la smartphone, indiferent ca folositi un telefon Huawei, un alt telefon Android sau un dispozitiv iPhone; si ati putut descoperi care sunt motivele datorita caruia functia Bluetooth poate porni si se poate opri singura in cazul telefoanelor Android. Din fericire, puteti remedia totul in cativa pasi simpli.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.