Date importante despre amanetarea bunurilor personale

Date importante despre amanetarea bunurilor personale

Persoanele care apeleaza la un amanet auto ar trebui sa tina cont de toate datele importante vizate in contract pentru a se asigura ca au luat cea mai buna decizie.

Termenul minim pentru care se acorda un imprumut

Cele mai multe case de amanet impun un termen limita de 3 luni in care sa fie restituita toata suma. Acest termen poate fi prelungit.

Termenul maxim

Termenul contractelor obtinute la casa de amanet este de 3 luni. Prin plata dobanzilor si taxelor, imprumutul poate fi prelungit cu inca 3 luni. Conform celor mai multe case de amanet, acest proces este repetabil.

Predarea definitiva a bunului

consultanta Dan Bradu

In momentul in care decizi sa renunti la contract sau nu il mai prelungesti, conform prevederilor contractuale, casa de amanet preia complet bunul si isi exercita drepturile asupra lui dupa cum considera. De exemplu, daca duci la amanet un bun la care vrei sa renunti complet, vei primi o suma de bani pentru acesta pe care nu trebuie sa o mai returnezi.

Cum poti obtine bani rapid

Imprumuturile la casa de amanet sunt o modalitate rapida si lipsita de birocratie de a depasi un blocaj financiar. Este vorba despre un imprumut discret si fiabil care ajuta foarte multi oameni in fiecare an.

Cheltuielile mari pot produce o gaura in bugetul fiecarei persoane. Uneori exista anumite termene financiare in care trebuie sa platesti anumite sume. Daca nu reusesti exista sansa de a avea probleme. Bancile nu sunt astfel cea mai buna idee, deoarece dureaza extrem de mult pana cand obtii imprumutul pentru care esti eligibil si trebuie sa treci printr-o serie de verificari considerabile.

Cand vine vorba de depasirea unui astfel de termen financiar pe care il ai de respectat, casele de amanet sunt un partener de incredere. Tot ce trebuie sa faci este sa identifici toate bunurile de valoare pe care sa le duci la amanet.

Obtii imprumutul rapid, necomplicat, discret si fara intrebari suplimentare, in mod fiabie si fara informatii de la ANAF. Dar ce este de fapt un imprumut la amanet si cum functioneaza? Raspunsurile pot fi gasite in urmatoarea sectiune de intrebari frecvente.

Ce este un imprumut obtinut la amanet?

Un imprumut obtinut la amanet este un imprumut – de regula in numerar – acordat in urma unei  garantii oferite sub forma de gaj. Adica, un articol de valoare, cum ar fi bijuterii, ceasuri, pietre pretioase, monede, smartphone-uri, masini si lucruri mult mai valoroase care sunt livrate unui amanet. Un specialist estimeaza valoarea gajului si ofera proprietarului un pret bazat pe valoarea de piata a gajului.

 

In cazul in care clientul accepta oferta, acesta va primi suma corespunzatoare imediat si in numerar. De regula, pana la 80% din valoarea de piata a articolului este achitata in casele de amanet, restul fiind taxe si cominisioane percepute de casa de amanet.

Se va lua in calcul si faptul ca la casa de amanet bunurile care stau mult se pot devaloriza. Asa se intampla de exemplu in cazul caselor de amanet la care sunt duse, de exemplu, masini.

 

kurtmann.ro
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.