Cum sa evitati circuitele supraincarcate cu luminile de Craciun?

Cum sa evitati circuitele supraincarcate cu luminile de Craciun?
kurtmann.ro
Share Button

Pentru oricin se ocupa de activitatea de decorare in perioada sarbatorilor, circuitele supraincarcate reprezinta o adevarata preocupare in jurul Craciunului. Exista cateva moduri in care puteti crea o suprasarcina electrica si toate pot fi usor de evitat.

Supraincarcarea unui circuit

Prizele electrice casnice standard sunt pe circuite care au o putere minima de 15 amperi de curent electric. Casele mai noi au, de asemenea, o multime de circuite de 20 de amperi, inclusiv prizele din garaj si in aer liber.

Circuitele de iluminat (care adesea includ prize) sunt de obicei de 15 amperi. Deci, ce inseamna evaluarea amperi? Va indica cate lumini si alte dispozitive pe care le poate gestiona circuitul fara a-l declansa intreruptorul.

Regula generala este sa nu incarcati un circuit de peste 80 la suta, ceea ce inseamna ca un circuit de 20 amperi poate trata in siguranta 16 amperi, iar un circuit de 15 amperi poate trata in mod sigur 12 amperi. Prin adaugarea extrasei de amploare a luminilor dvs. veti sti cati puteti pune pe un singur circuit.

Adaugarea Amperajului

consultanta Dan Bradu

Verificati ambalajul seturilor de lumini. Daca acest lucru nu este disponibil, verificati eticheta sau conectati cablul de lumina. Daca va ofera calificativul de amperaj, sunteti totul setat. Daca va ofera doar puterea, divizati numarul de putere in 120 pentru a gasi amperajul.

De exemplu, daca un sir de lumina foloseste 250 de wati, tragerea amperajului va fi de 2,08 amperi (250/120 = 2,08).

Ai putea scapa cu sase dintre aceste siruri pe un singur circuit, dar cinci este un pariu mai sigur. Retineti ca acesta este doar totalul pentru luminile de Craciun; daca altceva foloseste acelasi circuit, va exista o putere mai mica pentru lumini.

Un singur circuit poate servi mai multe prize si / sau corpuri de iluminat. Daca banuiti ca va apropiati de suprasarcina, impartiti luminile in doua sau mai multe circuite. Puteti identifica care sunt prizele pe care circuite opreste un intreruptor la un moment dat si verificand alimentarea fiecarei prize. Orice priza care nu are putere este pe circuitul respectiv.

Dispozitive de supraincarcare

O alta posibila suprasarcina provine de la conectarea unui furtun luminos de Craciun la corpuri de lumina, folosind unul dintre aceste adaptoare ieftine in surub. Puteti face acest lucru in conditii de siguranta numai daca adaptorul este in stare buna si face un contact bun cu baza de fixare si nu depasiti limita de putere pe adaptor sau corpul de iluminat.

Acest lucru inseamna ca puteti uita sa rulati toate luminile de vacanta in aer liber la un singur aparat, dar este mai bine decat sa provocati un incendiu.

Nu supraincarcati prizele si adaptoarele conectand prea multe siruri de lumina. Puteti praji cu usurinta un adaptor (deoarece multe dintre acestea sunt schitate, pentru inceput), iar cea mai mare parte a conectorilor de cablu care ies din priza in sine devine un pericol de soc si incendiu. Cand greutatea mufelor scoate dopurile de la priza, aceasta expune adesea lamele dopurilor in timp ce acestea sunt inca sub tensiune.

Solutia LED

Luminile LED sunt cu aproximativ 75 la suta mai eficiente decat luminile incandescente conventionale. Trecerea de la lumini de stil vechi la LED-uri face incarcarea electrica de mai mult de sapte ori mai mica si are acelasi efect asupra facturii electrice de vacanta. Numai asta va poate rezolva cu usurinta problemele de suprasarcina.

Acestea indeplinesc standardele minime ale programului pentru eficienta energetica si durata garantiei. LED-urile dureaza mult timp (sau ar trebui), deci are sens sa platiti ceva mai mult pentru calitate.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.