Cum sa aleg o rochie in functie de eveniment?

Cum sa aleg o rochie in functie de eveniment?

Rochia este un articol de vestimentatie specific femeilor, si este fara doar si poate, cel mai important articol de vestimentatie care face parte din garderoba feminina.

Exista rochii pe care femeile le poarta in viata de zi cu zi, pe care de regula le cumpara de la diferite magazine online sau offline, insa exista si situatii in care isi indreapta atentia spre cel mai cunoscut atelier de croitorie, cu scopul de a-si comanda o rochie pentru a lua parte la un eveniment foarte important.

Exista mai multe evenimente la care pot participa doamnele si domnisoarele, si cu siguranta trebuie sa tina cont de toate aceste detalii, dat fiind faptul ca nu pot purta la o inmormantare ceea ce poarta la o nunta, asa cum nu pot purta nici la un botez o rochie pe care o poarta la un eveniment de gala.

Vom discuta insa despre acest subiect in randurile care urmeaza, asa ca recomandarea noastra este sa samaneti alaturi de noi pana la final doamnelor si domnisoarelor, pentru ca informatiile pe care le veti descoperi, va vor putea ajuta sa faceti alegerea cea mai potrivita. Tineti cont de ceea ce veti afla in acest articol, si nu veti da niciodata gres!

1. Rochie pentru nunta

Atunci cand vine vorba despre o nunta, lucrurile sunt cat se poate de clare: doar mireasa poarta o rochie alba (rochia de mireasa). La un astfel de eveniment, nasa de exemplu isi va indrepta atentia spre o rochie eleganta, lunga, pentru ca dupa mireasa, toate privirile se vor indrepta asupra ei. Exista atat de multe modele de rochii lungi pentru nasa, asa ca fiecare isi poate gasi rochia perfecta.

Tot la nunta exista si domnisoare de onoare, pentru care o rochie de ocazie poate reprezenta cea mai potrivita alegere. Aici de regula se poarta rochii midi, insa exista si domnisoare de onoare care poarta rochii lungi. Acestea de regula au culori vii si pline de viata.

Nasa si mama miresei sau a mirelui vor purta de-asemenea rochii elegante, pentru ca fiind cunoscute de catre invitati, vor dori sa aiba o imagine perfecta si sa iasa in mod pozitiv in evidenta.

Cand vine vorba despre femeile care merg la nunta ca simple invitate, ele isi pot alege o rochie de ocazie, in functie de forma corpului si in functie de materialul preferat si culoarea care li se potriveste cel mai bine.

2. Rochie de botez

Atunci cand vine vorba despre un astfel de eveniment, cu siguranta nu se poarta o rochie de seara eleganta, decat in cazul in care petrecerea de botez are loc la un restaurant de lux, si se desfasoara pe timpul noptii.

Pentru evenimentele care se desfasoara pe timpul zilei, si pentru ceremonia de botez de la biserica, se poate alege o rochie de ocazie. In ceea ce priveste materialul, acesta se va alege in functie de perioada anului in care are loc evenimentul si in functie de temperatura aerului de afara.

3. Rochie pentru inmormantare

In ciuda faptului ca nu ne place sa discutam despre evenimente tragice, din pacate si acestea se intampla, si nimeni nu traieste pentru totdeauna pe acest pamant.

Atunci cand trebuie sa mearga la o inmrmantare iar afara este foarte cald, femeile prefera sa poarte o rochie lunga, neagra. Alte femei opteaza pentru rochii a caror lungime trece putin de genunchi, insa aici exista o regula nescrisa: se poarta doar rochii negre.

4. Rochie pentru banchet

Banchetul este fara doar si poate, momentul de relaxare si de distractie dupa un an greu de facultate sau de liceu, un an cu multe examene si simulari, un an in care are loc bacalaureatul sau licenta, un an care vine dupa o perioada incarcata.

La banchet, domnisoarele isi doresc sa arate pur si simplu uimitor, asa ca isi indreapta atentia spre cele mai cool rochii de banchet, sau isi cumpara materiale si aleg sa treaca pe la cel mai renumit atelier de croitorie, pentru a le fi create rochii potrivite.

Se tine cont de factori importanti si aici, cum ar fi forma corpului, lungimea rochiei care nu trebuie sa fie prea scurta. O rochie de banchet nu trebuie sa fie nici foarte generoasa la bust, pentru ca la un asemenea eveniment participa si cadrele didactice, iar absolventele nu trebuie sa confunde banchetul cu o noapte de distractie in club.

Asadar, acestea sunt cateva evenimente importante la care poate lua parte o doamna sau o domnisoara. Este foarte important sa cunosti toate detaliile mentionate in randurile anterioare, si cu siguranta nu vei da gres atunci cand iti vei alege rochia.

Daca nu vei gasi ceva pe placul tau, cumpara-ti material pentru rochie, si treci pe la un atelier de croitorie, unde vei fi masurata si ti se va recomanda o rochie care sa ti se potriveasca perfect.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.