Avantajele si dezavantajele Bluetooth

Avantajele si dezavantajele Bluetooth

Cu totii avem cel putin un smartphone, si in mod evident, fiecare dintre utilizatori foloseste diferite accesorii precum baterii externe, incarcatoare wireless, casti bluetooth si nu numai. Acest articol va aduce la cunostinta unele dintre cele mai utile informatii cu privire la tehnologia Bluetooth.

Este foarte important sa cititi pana la final, dat fiind faptul ca aveti un smartphone, o casca sau alte gadgeturi care sunt compatibile cu aceasta tehnologie. Asadar, iata cele mai importante detalii pe care trebuie sa le cunoasteti cu privire la aceasta tehnologie.

Bluetooth este o tehnologie fara fir care permite transmiterea datelor intre 2 dispozitive. Este folosit pentru a conecta diferite dispozitive precum casti, difuzoare, imprimante, laptopuri si smartphone-uri.

Astazi este aproape imposibil sa gasesti telefoane mobile fara tehnologia Bluetooth. De fapt, este vazut mai ales in telefoanele mobile. Ca orice alta tehnologie, Bluetooth nu este perfect. Are propriile limitari. In timp ce utilizati Bluetooth, puteti experimenta atat avantaje, cat si dezavantaje.

Avantajele Bluetooth

1. Wireless

Unul dintre avantajele majore ale Bluetooth-ului este ca nu necesita nicio forma de fire pentru ca acesta sa transmita date. Prin aceasta puteti trimite si primi in mod convenabil fisiere fara a fi nevoie sa va faceti griji cu privire la cabluri. Si multe alte aplicatii folosesc tehnologia Bluetooth wireless. Astfel de aplicatii includ sistemul de securitate personala, dispozitivele de localizare si monitorizarea starii de sanatate.

2. Disponibilitate

Bluetooth astazi este o caracteristica exclusiva disponibila pe majoritatea dispozitivelor, cum ar fi telefoanele inteligente si tabletele. Aceste numeroase tipuri de dispozitive cu Bluetooth indica disponibilitatea sa universala.

3. Utilitatea

Datorita simplitatii sale, bluetooth poate fi folosit de orice utilizator debutant. Nu trebuie sa aveti cunostinte in domeniul tehnologiei pentru utilizarea Bluetooth. Mai mult, procesul de asociere este relativ usor in Bluetooth. Aici nu este implicat niciun proces de instalare de software sau driver. In plus, procesul de asociere este chiar mai simplu. Tot ce trebuie sa faceti este sa activati Bluetooth pe ambele dispozitive si sa le faceti vizibile.

Atata timp cat sunt in domeniul de acoperire, dispozitivele vor fi conectate instantaneu. Unele dispozitive necesita introducerea autentificarii PIN.

4. Eficienta

Un alt avantaj principal al Bluetooth-ului este eficienta energetica, care conduce la un consum redus de energie. Acest lucru se datoreaza in general semnalelor de putere redusa utilizate de bluetooth, mai ales pentru Bluetooth Low Energy (BLE) standard. Acest lucru le face ideale pentru dispozitive electronice cu factor de forma mic, astfel incat durata de viata minima a bateriei sa poata fi mentinuta.

Dezavantaje ale Bluetooth

1. Viteza

Toate tehnologiile fara fir au o transmisie relativ lenta a datelor. Acest lucru este valabil mai ales in cazul bluetooth-ului. In general, Bluetooth 3.0 si Bluetooth 4.0 au o rata de transmisie de 25 Mbps. Deoarece Bluetooth este eficient din punct de vedere energetic, mecanismul de transfer al datelor este mai lent aici.

Mai mult, Bluetooth nu poate fi comparat cu Wifi direct, care are rate de transfer semnificativ mai mari. Prin urmare, bluetooth-ul nu va fi ideal pentru transferul unor forme mari de fisiere precum audio si videoclipuri. Cel mai probabil, acest lucru ar putea fi utilizat pentru transferul de imagini mici, cum ar fi documente.

2. Gama

Raza de actiune maxima oferita de o conexiune Bluetooth este de 100m. In general, bluetooth are o gama mica de comunicare (de obicei mai mica decat o conexiune Wifi). In functie de versiune si natura dispozitivelor, gama unei conexiuni bluetooth variaza. Dispozitivele care trebuie conectate trebuie sa fie in acest interval.

3. Securitate 

Chiar daca Bluetooth implementeaza diverse mecanisme de securitate, datorita faptului ca foloseste frecvente radio, nivelul de securitate al bluetooth-ului este considerabil mai mic. Hackerii va pot accesa cu usurinta informatiile personale folosind Bluetooth. Prin urmare, nu trebuie utilizat pentru transferul informatiilor critice.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.