Din ce in ce mai multe alimente par a fi sanatoase numai “cu numele”, naturaletea lor fiind pusa sub indoiala si chiar combatuta de numarul mare de substante chimice folosite pentru cresterea sau prepararea fortata si rapida a acestora.
In acest caz, uneori ne gasim intr-o usoara imposibilitate de a alege alimentele cele mai sanatoase, care sa fie cu adevarat benefice pentru organismul nostru. Un caz deosebit este cel al articulatiilor, cele care asigura practic mobilitatea corpului nostru si de care ne putem ocupa atat printr-o alimentatie corecta, dar si printr-un aport de suplimente speciale, precum Supramax articulatii .
Ce este Supramax? Supramax este un complex nutritiv ce are proprietatea de a intari cartilajul si articulatiile si de a asigura mobilitatea, insa, fiiind doar un supliment, nu poate asigura intregul necesar de vitamine solicitat de catre oasele noastre. Produsul este disponibil in farmaciile online, precum http://www.webfarm.ro/supramax-articulatii-30-plicuri.html , o farmacie in care l-am putut gasi la un pret mult mai mic, fata de alte magazine specializate.
Ce trebuie sa oferim sistemului nostru osos? Calciul, desigur, este cel care ne asigura stabilitatea oaselor si puterea acestora de a ne sustine propria greutate si uneori chiar si greutati suplimentare. Asimilarea calciului se poate face direct din alimentatie, sau prin ingerarea comprimatelor speciale de acest tip. Dintre alimentele bogate in calciu putem enumera fasolea (uscata sau in stare verde), semintele de susan, broccoli si nucile. De asemenea, fructul minune, portocala, nu doar ca este deosebit de bogata in calciu, insa ofera si o sursa nesecata de vitamina C necesara regenerarii celulelor si dezvoltarii armonioase a organismului.
Acelasi principiu se aplica si in cazul merelor, dintre toate tipurile, cele mai sanatoase fiind dulcile-acrisoare mere verzi. Fara a-i pune la indoiala calitatile, laptele este o veritabila resursa de calciu si este un aliment care ar trebui consumat in stare proaspata in mod curent, zi de zi. Derivatii acestuia, precum branza, iaurtul si smantana, au efecte la fel de benefice, insa doar in masura in care procesul de prelucrare reuseste sa mentina intacte proprietatile nutritive ale acestor produse.
De ce este important calciul pentru organism? Deoarece calciul contribuie activ la formarea oaselor (in primii ani de viata) si la remodelarea ulterioara a acestora. Absenta calciului in organism poate conduce catre fainarea oaselor si catre o stare generala proasta, marcata de indispozitie si oboseala permanenta. Lipsa calciului se reflecta deasemenea si in aspectul pielii, al parului si in taria si aspectul unghiilor. In cel din urma caz, acestea sunt moi, se rup si se exfoliaza frecvent, iar din aceasta cauza sunt si destul de greu de intretinut.
Suplimentele nutritive pe baza de calciu sunt disponibile oricarei persoane care are carente vizibile in acest sens. Dincolo de a folosi acesti nutrienti, si alti compusi sunt foarte importanti. “Nicio masa fara peste”, un cliseu arhicunoscut deja, se aplica in mod cert si in zilele noastre, iar asta datorita nenumaratelor beneficii pe care aceasta carne alba le poate aduce, prin compusii Omega 3, deosebit de importanti pentru corpul uman.
Beneficiile se resimt atat la nivel de articulatii si oase, cat si la nivel de musculatura si buna functionare a organismului ca tot unitar. Dincolo de credinta populara ce spune ca cea mai buna leguma ar fi carnea, inclinam sa credem ca plantele, in forma lor naturala sau uscata, aduc mult mai multe beneficii.
In final, fiecare dintre noi isi poate crea propriul meniu, insa este important ca in acesta sa se regaseasca resursele de vitamine si minerale necesare dezvoltarii noastre armonioase. Majoritatea dintre acestea sunt pierdute in mod curent prin transpiratie, urina sau hemoragii, de aceea circuitul de realimentare a organismului trebuie sa fie unul continuu.
Pentru aceasta, farmacia Webfarm.ro va poate veni in intampinare cu orice supliment nutritiv destinat acoperirii carentelor, acolo unde este necesar sau chiar pentru a preveni din timp aparitia acestora.
1. Pericolele ascunse ale slăbirii rapide
2. Pofta in sarcina – doar un mit?
3. Topul celor mai sănătoase sucuri
4. E bine sau nu să mănânci alimente cu vitamine adăugate?
5. La ce boli eşti predispus în funcţie de luna în care te-ai născut?
6. Suferi de cârcei? Vezi motivele pentru care apar şi află cum să scapi de ei