Cum alegi smartphone-ul potrivit?

Cum alegi smartphone-ul potrivit?

Un smartphone este una dintre necesitatile noastre din viata de zi cu zi, dat fiind faptul ca acesta ne ofera posibilitatea de a instala tot felul de aplicatii, care ne sunt de mare folos pe tot parcursul zilei.

Atunci cand trebuie sa alegeti un asemenea dispozitiv, cu siguranta mai intai de toate trebuie sa va stabiliti bugetul, iar apoi, in functie de banii de care dispuneti, puteti cauta telefonul potrivit.

Este de-asemenea important sa alegeti un smartphone de la un producator apreciat pe piata, iar din acest motiv puteti opta pentru telefoane Lg, daca intentionati sa alegeti un smartphone la un raport calitate – pret atractiv.

Este insa important sa tineti cont si de unele specificatii importante, iar in randurile care urmeaza, veti putea descoperi despre ce este vorba!

Ecran

Veti petrece destul multe ore privind pe ecran, asa ca este important sa va asigurati de faptul ca alegeti un dispozitiv care are o dimensiune buna pentru dvs., si asigurati-va ca telefonul are o rezolutie inalta. Va recomandam un minim de HD complet, care este de 1920 x 1080 pixeli, sau poate 2160 x 1080 pixeli daca telefonul are un raport modern de aspect 18: 9.

Orice este de 1080p sau mai mare va fi suficient de clar. In ceea ce priveste tehnologia de baza, ecranele OLED au un contrast mai bun, cu negre mai profunde decat ecrane LCD si le preferam in general.

Performanta

Aceasta va fi determinata de doua lucruri principale: procesorul si memoria RAM. Procesorul este consideratia mai importanta, iar cele mai noi procesoare sunt in general mai bune, atat in ​​ceea ce priveste viteza, cat si eficienta puterii.

Pentru un telefon Android, Qualcomm Snapdragon 865 este in prezent cea mai potrivita alegere. Este discutabil cat de multa memorie RAM aveti nevoie intr-un smartphone, dar va recomandam sa cautati cel putin 4 GB, cel putin pentru modelele Android.

Sistem de operare

Atunci cand cumparati un smartphone, cu siguranta trebuie sa puneti mare pret si pe sistemul de operare. Daca de exemplu intentionati sa alegeti un iPhone nou, veti primi cea mai recenta versiune a iOS.

In cazul in care insa opati pentru un smartphone LG ca tot am dat exemplu acest brand mai sus in articol, atunci trebuie sa stiti ca dispozitivul dvs. va veni cu sistemul de operare Android instalat. De fapt, trebuie sa fim sinceri si sa recunoastem ca majoritatea producatorilor de smartphone-uri de pe piata la ora actuala, folosesc acest sistem de operare pentru telefoanele pe care le lanseaza.

Camera foto

Camerele de smartphone-uri s-au imbunatatit mult in ultimii ani. Alegerea poate fi deranjanta, dar retineti ca performantele bune ale camerei sunt acum influentate si de alte detalii in afara de numarul mare de megapixeli. Conteaza acum foarte mult si caracteristicile pe care le are o camera foti, nu doar numarul de MP.

Cand verificati un smartphone inainte de a-l cumpara, in mod evident este o idee buna sa faceti cateva fotografii, pentru a vedea cum se comporta camera foto, daca fotografiile sunt clare. Inregistrati si un videoclip de cateva secunde, pentru a vedea care este calitatea si claritatea acestuia.

Bloatware

Aveti mare atentie la functiile de bloatware sau hobbled, in special pentru telefoanele care vin cu sistemul de operare Android. Uneori, operatorii de telefonie mobila blocheaza anumite caracteristici sau modifica valorile implicite.

Durata de viata a bateriei

Bateriile detasabile sunt rare in aceste zile, asa ca doriti un telefon care sa reziste incarcat cat mai mult posibil. Verificati consensul privind durata de viata a bateriei in recenzii. Evaluarea mAh va va oferi unele indicatii, dar capacitatea este afectata si de dimensiunea ecranului, rezolutia si software-ul, asa ca trebuie sa priviti dincolo de numar.

Spatiul intern de stocare

Cele mai noi telefoane low cost aparute pe piata, au spatiul intern de stocare de 16 GB, insa dispozitivele cu performante medii, vor avea cel putin 32 sau 64 GB. Exista insa si multe smartphone-uri de ultima generatie care 128 GB sau chiar 256 GB.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.