Ce conteaza cand alegi un scaun de birou?

Ce conteaza cand alegi un scaun de birou?
kurtmann.ro

A lucra intr-un birou implica de obicei sa petreci mult timp stand pe un scaun de birou, o pozitie care adauga un stres considerabil pe coloana vertebrala.

Prin urmare, pentru a evita dezvoltarea sau complicarea problemelor la spate, este important sa ai un scaun de birou care sa fie ergonomic si care sa sprijine partea inferioara a spatelui si sa promoveze o postura buna; cum ar fi un scaun birou ergonomic SIB 707 de exemplu.

Vom discuta in randurile care urmeaza insa despre alegerea scaunului de birou, si cu siguranta vei descoperi o multime de informatii interesante, care iti pot fi de folos, si care te ajuta sa intelegi ce conteaza atunci cand alegi un scaun de birou, pentru ca exista unele lucruri care necesita o mare atentie.

Ce fel de scaun de birou ergonomic este cel mai bun?

Exista multe tipuri de scaune ergonomice disponibile pentru utilizare la birou. Niciun tip de scaun de birou nu este neaparat cel mai bun, dar exista unele lucruri foarte importante pe care trebuie sa le cauti intr-un scaun de birou ergonomic bun. Aceste lucruri vor permite utilizatorului individual sa faca scaunul sa functioneze bine pentru nevoile sale specifice.

Acest articol va examina scaunul traditional de birou, precum si alternative care pot fi utilizate ca un scaun de birou, care pot fi de preferat pentru unele persoane cu probleme de spate.

consultanta Dan Bradu

Ce caracteristici ar trebui sa aiba un scaun de birou bun ergonomic?

In primul rand avand in vedere stilul „conventional” al scaunului de birou, exista o serie de lucruri pe care ar trebui sa le aiba un scaun ergonomic, inclusiv:

Inaltimea scaunului.

Inaltimea scaunului de birou trebuie sa fie usor de reglat. O maneta de reglare pneumatica este cea mai simpla modalitate de a face acest lucru. O inaltime a scaunului care variaza intre aproximativ 16 si 21 de centimetri de podea ar trebui sa functioneze pentru majoritatea oamenilor. Acest lucru permite utilizatorului sa aiba picioarele plate pe podea, cu coapsele orizontale si bratele chiar si cu inaltimea biroului.

Latimea si adancimea scaunului.

Scaunul trebuie sa aiba o latime si o adancime suficienta pentru a sustine confortabil orice utilizator. De obicei 17-20 inci latime este standardul. Adancimea (din fata catre spate a scaunului) trebuie sa fie suficienta pentru ca utilizatorul sa poata sta cu spatele la spatarul scaunului de birou ergonomic, lasand aproximativ 2 – 4 centimetri intre spatele genunchilor si sezutul scaunului. Inclinarea inainte sau inapoi a scaunului trebuie sa fie reglabila.

Suport lombar.

Este foarte important sprijinul inferior al spatelui pe un scaun ergonomic. Coloana vertebrala lombara are o curba launtrica, iar sederea indelungata fara sprijin pentru aceasta curba tinde sa conduca la netezire (care aplatizeaza curba naturala) si incordeaza structurile coloanei vertebrale inferioare.

Un scaun ergonomic ar trebui sa aiba o reglare lombara (atat in ​​inaltime, cat si adancime), astfel incat fiecare utilizator sa poata obtine o potrivire corespunzatoare pentru a sustine curba interioara a spatelui inferior.

Spatar.

Spatarul unui scaun de birou ergonomic trebuie sa aiba o latime de 12 pana la 19 centimetri. Daca spatarul este separat de scaun, acesta trebuie sa fie reglabil in inaltime si unghi. Ar trebui sa poata sustine curba naturala a coloanei vertebrale, din nou cu o atentie deosebita acordata sprijinului adecvat al regiunii lombare.

Daca scaunul de birou are scaunul si spatarul impreuna ca o piesa, spatarul trebuie sa fie reglabil in unghiuri inainte si in spate, cu un mecanism de blocare care sa-l asigure sa nu se intoarca prea mult inapoi, odata ce utilizatorul a determinat unghiul adecvat.

Material scaun.

Materialul de pe scaunul si spatarul scaunului de birou ar trebui sa aiba o umplere suficienta pentru a fi confortabil, pentru a sta pe perioade indelungate de timp pe scaun. A avea o tesatura care respira este de preferat unei suprafete mai dure.

Cotiere.

Cotierele de birou trebuie sa fie reglabile. Acestea ar trebui sa permita bratelor utilizatorului sa se odihneasca confortabil si umerii sa fie relaxati. Coatele si bratele inferioare ar trebui sa se sprijine usor, iar antebratul nu trebuie sa fie pe cotiera in timp ce tastati.

Pivotant.

Orice scaun conventional sau scaun ergonomic ar trebui sa se roteasca cu usurinta, astfel incat utilizatorul sa poata ajunge la diferite zone ale biroului sau fara a se incorda.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.