Cum alegi cartea potrivita pentru copilul tau?

Cum alegi cartea potrivita pentru copilul tau?

Atunci cand vine vorba de carti pentru copii, oferta este deosebit de variata in clipa de fata, motiv datorita caruia, foarte multi pariti nu au idee despre ceea ce trebuie sa cumpere. Exista carti senzoriale pentru bebelusi la preturi foarte atractive, in timp ce alte carti pentru bebelusi au preturi mai mari.

Nu de fiecare data insa, pretul este tot ceea ce conteaza. Indiferent ca parintii trebuie sa cumpere o carte pentru un bebelus, pentru un copil de 2-3 ani sau pentru un prescolar, este foarte important sa stie ca o carte valoroasa este deosebit de importanta pentru copil.

Pentru ca dupa cum spuneam, alegerea cartii potrivite pentru copii nu este tocmai cea mai simpla misiune, am pregatit un scurt ghid pe care trebuie sa il ia in considerare fiecare parinte, pentru a face cele mai potrivite alegeri. Iata asadar ce factori trebuie sa ia in considerare pentru a face alegerile potrivite.

kurtmann.ro

Tipul de carte

Atunci cand vine vorba despre tipul de carte, oferta este deosebit de generoasa. Inainte ca un parnte sa se intrebe unde poate gasi carti pentru copii la cele mai aractive preturi, trebuie sa tina cont de alt aspect, si anume de tipul cartii.

Exista atat de multe carti pentru copii, care contin povesti sau poezii cu rime foarte frumoase, sau cantece pentru copii. Exista de-asemenea carti senzoriale pentru bebelusi care sunt ideale pentru ca le stimuleaza acestora simtul tactil si motricea fina.

consultanta Dan Bradu

Exista pentru cei mici de-asemenea carti interactive, care emit tot felul de sunete in momentul in care cei mici apasa pe diferite butoane de pe carti. Exista dea-semenea carti care interactive care ii ajuta pe cei mici sa recunoasca sau sa reproduca suntele emise de catre diferite animale.

Pentru cei mici se gasesc de-asemenea carti cu diferite tipuri de activitati si jocuri educative sau jocuri amuzante. Acestea sunt ideale pentru copiii prescolari, insa si cei de 2-3-4 anisri se bucira de astfel de activitati. In ceea ce priveste povestile clasice, acestea vor atrage de-asemenea atentia copiilor.

Atunci cand trebuie sa aleaga cele mai potrivite carti pentru cei mici, parintii isi pot indrepta atentia chiar si spre cartile de colorat. Acestea sunt dedicate fiecarei varste, in functie de nivelul lor de complexitate.

Exista chiar si unii adulti care se simt atrasi de cartile de colorat pentru copii, datorita faptului ca atunci cand coloreaza in asemenea carti, mai mult sau mai putin se elibereaza de stresul acumulat.

Exista carti precum enciclopediile sau atlasele care sunt de-asemenea ideale pentru cei mici, si care pot avea diferite niveluri de complexitate specifice varstei.

Scopul cartii

Asadar, acum ca ati vazut cat de multe tipuri de carti exista, in mod evident trebuie sa tineti cont si de scop, atunci cand va aflati in cautarea unei carti potrivite pentru cei mici.

In mod evident, in afara de imbogatirea vocabularului si a imaginatiei, fiecare carte poate servi mai multor scopuri. De exemplu, exista carti care sunt special alese datorita faptului ca ii ajuta pe cei mici sa invete cifrele sau literele.

Exista de-asemenea carti care ii ajuta pe cei mici sa invete animalele, altele ii ajuta sa invete valorile morale sau diferenta dintre bine si rau, emotii si sentimente, iar exemplele pot continua.

Exista carti care pot fi alese de catre parinti pentru copiii lor, care ii pot ajuta pe acestia sa invete diferite limbi straine, in timp ce alte carti ii vor ajuta sa invete sa scrie si sa citeasca.

Designul, aspectul, fontul si ilustratiile cartii

In mod evident designul cartii, aspectul acesteia, fontul si nu in ultimul rand, ilustratiile cartii sunt detalii foarte importante, care conteaza, si de care parintii trebuie sa tina cont atunci cand aleg cartile pentru cei mici.

Cand un copil de-abia invata sa citeasca, cu siguranta este indicat sa primeasca o carte pe care scrisul este unul mare si clar. Daca scrisul este marunt si nu exista ilustratii, sansele ca micutul sa nu aprecieze cartea sunt foarte mari.

In ceea ce priveste ilustratiile, aspectul acestora poate fi primul si cel mai important factor care sa determine un copil sa aprecieze sau nu o carte. Ilustratiile le pot stimula celor mici curiozitatea, iar cei mici vor putea fi motivati sa afle ce se afla in spatele desenelor de pe coperta cartii.

Literele mari sunt ideale pentru copiii din ciclul primar de invatamant de exemplu. De regula, copiii care fac parte din aceasta categorie, sunt atrasi de paginile mari si bogate in ilustratii, sunt atrasi de literele mari, in timp ce preadolescentii prefera cartile in format mai mic.

Asadar, atunci cand trebuie sa aleaga cartile cele mai potrivite pentru copiii lor, parintii trebuie sa tina cont de mai multe detalii importante, printre care tipul cartii, scopul acesteia, si nu in ultimul rand, designul cartii, aspectul acesteua, font si nu in ultmul rand, ilustratii.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.