HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Preparate din peste si fructe de mare

Crap la cuptor I

  • Eduard Nedelcu
  • September 1, 2008
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

  • 100 ml untdelemn,
  • 50 g unt,
  • 500 ml vin alb sec,
  • 2 kg cartofi,
  • 1 kg rosii,
  • 5 ardei grasi,
  • 5 morcovi potriviti,
  • 500 g ceapa alba,
  • 500 g ceapa verde,
  • 1 capatana mare de usturoi,
  • sare,
  • piper,
  • boia,
  • verdeturi (marar, patrunjel),
  • 1 crap de 3–5 Kg (mai mare nu incape in cuptor).

Mod de preparare:

Crapul nu se curata de solzi; se taie pe spate, prin mijloc, incepand de la cap si continuand pe langa aripioarele dorsale spre coada, pana se deschide intr-un fel de roata. Se scot matele si branhiile, se spala, se scurge. Se unge o tava mare (cel putin cat pestele) cu unt. Cartofii se curata si se taie in jumatati. Se aseaza pestele cu solzii in jos, cu cartofii asezati in jur. Se sareaza si se pipereaza. Se garniseaza cu rosii, ardei gras, morcov, ceapa. Se stropeste cu ulei si vin. Se da la cuptor potrivit de incins (focul mic face carnea buna) 30 minute sau mai mult, pana intra furculita usor in carne, stropind din cand in cand cu zeama din tava. Daca zeama scade prea mult se mai adauga apa. Se piseaza usturoiul,se freaca cu 100 ml apa si o lingurita de boia. Se toarna zeama peste peste. Se da iar la cuptor cu foc iute, 3–5 minute pana se rumeneste carnea pe unde este descoperita si se ingroase sosul. Se scoate, se presara cu verdeturi tocate.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Preparate din peste si fructe de mare

Crap cu conopida in sos de vin

  • Eduard Nedelcu
  • September 1, 2008
Vezi Postarea
Next Article
  • Preparate din peste si fructe de mare

Crap la cuptor II

  • Eduard Nedelcu
  • September 1, 2008
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din peste si fructe de mare

Scrumbie afumata cu sos verde

  • Eduard Nedelcu
  • June 23, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din peste si fructe de mare

Carne de peste in aspic

  • Eduard Nedelcu
  • June 23, 2014
Vezi Postarea
  • 2 min
  • Preparate din peste si fructe de mare

Peste rasol

  • Eduard Nedelcu
  • February 11, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Featured
  • Preparate din peste si fructe de mare

Dorada la cuptor cu piure de morcovi

  • Eduard Nedelcu
  • November 15, 2012
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din peste si fructe de mare

File de pastrav cu legume sote

  • Eduard Nedelcu
  • November 15, 2012
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din peste si fructe de mare

Creveti in sos de vin alb

  • Eduard Nedelcu
  • November 15, 2012
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din peste si fructe de mare

Zacusca de cod

  • Eduard Nedelcu
  • May 4, 2009
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din peste si fructe de mare

Scoici cu sos de curry

  • Eduard Nedelcu
  • May 4, 2009
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.