Ingrediente:
- 500 g ciuperci,
- 50 g ceapa,
- 50 ml untdelemn,
- 50 ml vin,
- o foaie dafin,
- 200 ml smintina,
- 50 g parmezan sau cascaval ras,
- marar sau patrunjel,
- piper,
- sare.
Mod de preparare:
Ceapa taiata marunt se caleste, un minut, in untdelemn, adaugind apoi, ciupercile bine spalate si taiate felii, 1/2 ligurita de sare, un virf de cutit cu piper, foaia de dafin si vinul. Se calesc acoperite, pina cind scade apa ce o lasa si se moaie; daca este nevoie, se adauga cite putina apa, pina cind se fierb bine. Cind vor fi gata, trebuie sa fie bine scazute. Cratita se ia de pe foc, se adauga mararul sau patrunjelul, sau din ambele si smintina, amestecindu-se bine. Clatitele pastrate calde se umplu cu aceasta compozitie, impachetindu-le ca sarmalele. Se asaza intr-un vas termorezistent, uns cu unt si se presara cu cascaval. Vasul se introduce in cuptor cu 10 minute inainte de servirea clatitelor.