HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Dulciuri

Clatite cu mere

  • Eduard Nedelcu
  • September 3, 2008
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

  • o ceasca mare de faina,
  • putina sare,
  • o lingurita de coaja de lamiie rasa,
  • un ou,
  • o ceasca si un sfert de lapte,
  • una-doua linguri de ulei vegetal si inca putin pentru uns,
  • fisii subtiri de coaja de lamiie pentru ornat.

Umplutura:

  • 225 de grame de mere dulci, decojite, de la care se scoate cotorul, taiate felii,
  • doua linguri de stafide aurii.

Sosul:

  • sase linguri de unt,
  • trei linguri de sirop de cereale,
  • o treime de ceasca de melasa de zahar,
  • o lingura de rom sau coniac (optional),
  • o lingura de zeama de lamiie.

Mod de preparare:

Puneti faina si sarea intr-un castron. Adaugati coaja de lamiie rasa, ouale si laptele si amestecati-le pina realizati un aluat moale. Incingeti putin ulei intr-o tigaie. Faceti 8 clatite subtiri, mai punind ulei daca este nevoie. Aranjati clatitele teanc, punind intre ele cite o folie de pergament, si pastrati-le calde. Pentru a realiza umplutura, fierbeti merele si stafidele aurii in putina apa, la foc mic, pina cind se inmoaie. Se intinde amestecul pe toata suprafata clatitelor si se impacheteaza in forma de triunghi. Se unge o tava cu putin ulei si se aranjeaza clatitele in ea. Se baga in cuptorul incalzit in prealabil la 160 de grade si se lasa timp de aproximativ 15 minute, pina cind devin fierbinti. Pentru a prepara sosul, se topeste untul intr-o cratita si adauga siropul de cereale si melasa de zahar, amestecind bine ingredientele. Se adauga apoi romul sau coniacul, daca se doreste folosirea acestui ingredient, si zeama de lamiie. Sosul nu trebuie lasat sa fiarba!

Se pun clatitele pe farfurii incalzite in prealabil si se pune putin sos deasupra, ornindu-se apoi cu felii subtiri de coaja de lamiie.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Borsuri, supe, ciorbe
  • Preparate din carne de vita si oaie

Ciorba de burta (variante)

  • Eduard Nedelcu
  • September 3, 2008
Vezi Postarea
Next Article
  • Mancare cu legume

Cepe mici glazurate

  • Eduard Nedelcu
  • September 3, 2008
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Cozonac cu faina oparita

  • Eduard Nedelcu
  • July 18, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de piersici

  • Eduard Nedelcu
  • July 10, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de pepene galben

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de capsuni

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de caise

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de banane

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Sufleu de mere

  • Eduard Nedelcu
  • July 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Tort din branza de vaci (Pasca)

  • Eduard Nedelcu
  • July 3, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.