HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de salata verde

  • Eduard Nedelcu
  • January 15, 2014
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

  • 4-5 capatini de salata,
  • 1/2 l bors,
  • zer acru de la brinza de vaci,
  • zeama sau sare de lamiie sau otet,
  • 30 g slanina afumata sau untdelemn,
  • 5-6 catei de usturoi,
  • un galbenus,
  • 100 ml smintina sau 200 ml iaurt,
  • o ceapa,
  • boia,
  • marar,
  • leustean,
  • sare.

Mod de preparare:

Salata bine spalata se ia in manunchi si se taie fisii late care se vor pune in 1 1/2 l apa clocotita, impreuna cu o ceapa taiata marunt. Se fierbe circa o ora, pina cind se inmoaie bine, apoi se acreste, dupa gust, cu bors sau alta substanta acra, completind lichidul, ca ciorba sa fie potrivit de deasa. Ciorba se poate lega cu putina faina (10 g la litrul de ciorba). Faina se freaca cu 1-2 linguri de apa rece si se pune in ciorba sa fiarba citeva clocote. Se ia de pe foc si se drege imediat. Se freaca bine galbenusul cu smintina sau iaurtul sau numai 2 galbenusuri cu 2 linguri de apa rece, se dilueaza cu putina ciorba fierbinte si se toarna peste restul de ciorba cu care se amesteca si apoi se sareaza. Se aromeaza cu marar si usturoi tocat si, facultativ, cu leustean. Pentru aspect, se incalzeste putin untdelemnul, se adauga un virf de lingurita de boia dulce, se amesteca putin si se desarta peste ciorba. Pentru gust mai picant, slanina afumata se taie cit mai marunt, se prajeste la foc mic, pina cind jumarile capata culoarea aurie deschis. Se iau atunci de pe foc, lasind sa se domoleasca putin caldura grasimii, apoi se adauga usturoiul tocat si boiaua, se amesteca de 2 ori si imediat se toarna peste ciorba de salata, dupa ce aceasta a fost dreasa. Salata se poate fierbe cu 150-200 g carne sau oase afumate, pentru a-i da un gust mai picant. Se acreste, se aromeaza si se drege.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de peste

  • Eduard Nedelcu
  • January 15, 2014
Vezi Postarea
Next Article
  • Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de tarhon cu carne de pasare sau vita

  • Eduard Nedelcu
  • January 16, 2014
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Borsuri, supe, ciorbe

Supa crema de cartofi

  • Eduard Nedelcu
  • July 24, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Borsuri, supe, ciorbe

Supa crema de carote

  • Eduard Nedelcu
  • July 24, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Borsuri, supe, ciorbe

Supa a la Izalina

  • Eduard Nedelcu
  • July 23, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Borsuri, supe, ciorbe

Supa de pui cu lamaie

  • Eduard Nedelcu
  • June 22, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Borsuri, supe, ciorbe

Supa de perisoare cu tarhon

  • Eduard Nedelcu
  • June 21, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Borsuri, supe, ciorbe

Supa de gris rumenit

  • Eduard Nedelcu
  • June 21, 2014
Vezi Postarea
  • 2 min
  • Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de burta

  • Eduard Nedelcu
  • February 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Borsuri, supe, ciorbe

Supa cu usturoi

  • Eduard Nedelcu
  • February 4, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.