HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de cartofi cu sos romanesc

  • Eduard Nedelcu
  • August 10, 2010
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ciorba de cartofi cu sos romanesc

Ingrediente:

700-800 g cartofi vechi sau noi, o ceapa, 25 g faina, 3 linguri untdelemn, bors, zeama de castraveti, zeama sau sare de lamiie, boia sau pasta de ardei, tarhon, leustean, patrunjel, sare, 10-100 ml smintina.

Mod de preparare:

I. In circa 1 1/2-2 l apa clocotita (simpla sau in care au fiert oase proaspete sau afumate, impreuna cu o ceapa taiata in sferturi), se adauga cartofii taiati in cuburi de 2 cm si 1/2 lingurita cu sare, lasindu-i sa fiarba pina ce se inmoaie (circa 15 minute). Apa se va pune in functie de substanta cu care se va acri ciorba, ca aceasta sa nu fie prea rara. Intre timp, se prepara sosul romanesc. Faina se amesteca intr-o tigaita, pe foc mic, pina cind capata culoarea maro deschis, amestecind tot mereu ca sa nu se arda, apoi se ia de pe foc, adaugind untdelemnul si o ceapa rasa fin, un virf de lingurita cu boia dulce, amestecindu-se toate un minut ca numai la caldura tigaitei ceapa sa-si dezvolte aroma. Se adauga, apoi, cite putin din supa, amestecind ca sa nu se formeze cocoloase, se desarta peste restul de supa, se acreste dupa gust, se adauga sare, daca este cazul si se completeaza lichidul cu apa, daca este necesar. Dupa ce a fiert citeva clocote, se ia de pe foc, se adauga aromele, din fiecare cite putin si se drege cu smintina.

II. Se poate prepara mai simplu si mai repede astfel: untdelemnul se infierbinta cu o lingurita de ceapa rasa fin 1/2 minut la foc mic, direct in oala, fara sa se rumeneasca, se pune imediat boiaua sau pasta de ardei si, dupa ce s-a amestecat de 2 ori, se stinge cu apa simpla. Cind clocoteste, se pun cartofii si, dupa ce acestia au fiert, faina diluata cu apa rece se amesteca cu supa, completindu-se cu acreala dorita si cu apa; se adauga o lingurita cu “Vegeta” sau sare , daca este necesar. Dupa ce a fiert citeva clocote, se ia de pe foc si se drege cu smintina.

Ciorba de cartofi cu sos romanesc Ciorba de cartofi cu sos romanesc

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Borsuri, supe, ciorbe
  • Featured

Ciorba de fasole verde cu sos romanesc

  • Eduard Nedelcu
  • August 10, 2010
Vezi Postarea
Next Article
  • Muraturi

Rosii murate in sare

  • Eduard Nedelcu
  • August 10, 2010
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Borsuri, supe, ciorbe

Supa crema de cartofi

  • Eduard Nedelcu
  • July 24, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Borsuri, supe, ciorbe

Supa crema de carote

  • Eduard Nedelcu
  • July 24, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Borsuri, supe, ciorbe

Supa a la Izalina

  • Eduard Nedelcu
  • July 23, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Borsuri, supe, ciorbe

Supa de pui cu lamaie

  • Eduard Nedelcu
  • June 22, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Borsuri, supe, ciorbe

Supa de perisoare cu tarhon

  • Eduard Nedelcu
  • June 21, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Borsuri, supe, ciorbe

Supa de gris rumenit

  • Eduard Nedelcu
  • June 21, 2014
Vezi Postarea
  • 2 min
  • Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de burta

  • Eduard Nedelcu
  • February 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Borsuri, supe, ciorbe

Supa cu usturoi

  • Eduard Nedelcu
  • February 4, 2014
1 comment
  1. Alexa says:
    February 25, 2011 at 11:10

    Suna foarte bine cred ca o sa incerc reteta

Comments are closed.

HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.