Ciorba de burta

consultanta Dan Bradu
Share Button

Ingrediente:

  • 2 kg burta din comert (deja spalata si curatata),
  • o coada de vaca sau genunchi de vaca (cereti la macelarie o “cheie”),
  • o ceapa,
  • doi morcovi,
  • 4 oua,
  • 300 g smintina,
  • otet,
  • o capatina usturoi.

Mod de preparare:

Intr-o oala de presiune mare puneti la fiert burta, oasele de vaca, morcovii curatati si ceapa curatata cam in 5-6 litri de apa si o lingura de sare. Lasati sa fiarba 1-5 ore. In acest timp, separati galbenusurile de la 4 oua si amestecati-le cu smintina, batindu-le bine. Striviti usturoiul ca la mujdei. Scoateti burta si taiati-o suvite de aproximativ 5 cm lungime si 1 cm latime. Scoateti oasele si faramitati carnea de pe ele. Morcovii, fie ii striviti ca la sote fie ii taiati felii. Ceapa o aruncati. Reintroduceti in supa deja facuta burta taiata felii, carnea faramitata, feliile de morcovi, mujdeiul si smintina batuta cu oua (aceasta turnati-o incet si amestecati mereu, ca se formeaza “zdrente”). Adaugati zeama de lamaie sau otet dupa gust.

kurtmann.ro

Servire:

Se serveste fierbinte.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.