HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de agrise

  • Eduard Nedelcu
  • January 7, 2014
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

  • 250 g carne sau oase de porc afumate,
  • 1/4 kg agrise verzi (necoapte),
  • o ceapa de marime mijlocie,
  • 40 g orez,
  • un galbenus,
  • 100 ml smantana,
  • patrunjel,
  • sare.

Mod de preparare:

Carnea sau oasele se pun la fiert cu circa 2 l de apa rece si ceapa taiata marunt. Cind carnea este fiarta, se adauga orezul curatat de impuritati, spalat si scurs intr-o sita din sirma si agrisele intregi, curatate de codite si se fierb circa 30 minute. Agrisele vor acri suficient ciorba. Daca este prea acra sau prea deasa, se adauga putina apa si, eventual, o lingurita cu zahar, pentru a-i mai reduce din acreala. Ciorba se mai poate lega putin cu o lingurita de faina frecata cu 1-2 linguri de apa rece, care se amesteca in ciorba, lasind sa fiarba citeva clocote. Se ia de pe foc si, imediat, se drege cu galbenusul si smantana, adaugand pentru aroma frunzele taiate marunt. In loc de orez, In orice ciorba sau supa prea rara, se pot adauga galuste preparate din faina si un ou mai mic sau mai mare (depinde de necesitate), care se fierb direct in ciorba sau supa la urma, cand toate componentele sint fierte. Galustele se fac mici (circa 2-3 cm) si vor fierbe cateva minute. Apoi, oala se ia de pe foc si ciorba se drege. Si la aceasta ciorba, se pot face galuste numai din albusuri. Si ciorba de agrise se poate pregati cu 1-2 morcovi (circa 150 g), facultativ patrunjel si o ceapa mijlocie, toate rase prin razatoarea cu gauri mari, calite in 2 linguri de untdelemn 4-5 minute. Se stinge apoi cu apa fierbinte si se fierbe bine zarzavatul. Agrisele se fierb separat 30 de minute, apoi se strivesc bine cu o furculita si se adauga asa in ciorba, numai dupa ce a fiert zarzavatul. Daca este prea rara, se adauga orez sau galuste, cum s-a aratat mai sus. Cind toate sint fierte, oala se ia de pe foc si ciorba se drege cu galbenusuri, smintina si iaurt, sau numai cu galbenusuri si iaurt, adaugand aceleasi arome si potrivind gustul cu sare si zahar.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba cu perisoare de peste

  • Eduard Nedelcu
  • January 7, 2014
Vezi Postarea
Next Article
  • Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de bucatele

  • Eduard Nedelcu
  • January 8, 2014
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Borsuri, supe, ciorbe

Supa crema de cartofi

  • Eduard Nedelcu
  • July 24, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Borsuri, supe, ciorbe

Supa crema de carote

  • Eduard Nedelcu
  • July 24, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Borsuri, supe, ciorbe

Supa a la Izalina

  • Eduard Nedelcu
  • July 23, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Borsuri, supe, ciorbe

Supa de pui cu lamaie

  • Eduard Nedelcu
  • June 22, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Borsuri, supe, ciorbe

Supa de perisoare cu tarhon

  • Eduard Nedelcu
  • June 21, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Borsuri, supe, ciorbe

Supa de gris rumenit

  • Eduard Nedelcu
  • June 21, 2014
Vezi Postarea
  • 2 min
  • Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de burta

  • Eduard Nedelcu
  • February 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Borsuri, supe, ciorbe

Supa cu usturoi

  • Eduard Nedelcu
  • February 4, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.