Ce trebuie sa stim despre ecranul unui iPhone?

Ce trebuie sa stim despre ecranul unui iPhone?

Ecranul tactil al primelor cinci prototipuri de device-uri smart era reperzentat de un display creat pe baza de cristale lichide, cu o grosime de 9cm. De asemenea acesta avea in componenta sa si o sticla groasa, rezistenta la zgarieturi.

Asadar, ecranul tactil capacitiv a fost in asa fel conceput incat sa se foloseasca atat un singur deget cat si a mai multor degete simultan pentru a se crea un sensing multi- touch. Display-urile primelor prototipuri de iPhone prezentau rezolutia de 320X480 megapixeli, insa ecranele prototipelor precum iPhone 4 sau iPhone 4S dispun de rezolutia de 640×960. 

De asemenea si iPhone 5 prezinta rezolutia de 640×1136. Astfel, majoritatea prototipelor iPhone inca sunt echipate cu LCD-uri. Insa primele modele iPhone utilizau LCD de tip twisted-nematic, dar incepand cu iPhone 4, tehnologia touchscreen-urilor s-a schimbat, iar ecranele au adoptat standardul in plane switching. De asemenea, aspect ratio al unui iPhone 5 este 16:9. Prin cele prezentate anterior, puteti observa faptul ca touchscreen-ul unui iPhone este rezultatul unor procese tehnice foarte evoluatei.

In cazul in care ati neglijat telefonul si acesta a avut un soc mecanic foarte mare, cel mai indicat ar fi sa il trimiteti intr-un service precum ar fi service gsm Bucuresti. Aici specialistii nostri se vor ocupa de telefonul dumneavoastra astfel incat sa va bucurati de el cat mai mult timp, deoarece atat touch-ul cat si capabiliatea de gest ale unui iPhone sunt bazate pe tehnologia dezvoltata de FingerWorks.

Astfel, manusile si pixurile special concepute pentru touchscreen previn efectele confuctivitatii electrice, chiar daca unele dintre aceste accesorii pot fi folosite pentru ecranul finger-touch al iPhone-ului. De asemenea, Apple device-ul prezinta o interfata hardware minimalista.

Aceasta este formata din 5 butoane. Unicul buton fizic este cel situat sub ecranul device-ului, fiind denumit Home Button deoarece are functia de a inchide aplicatiile active ai de a naviga inapoi spre home screen-ul interfetei. Acest buton este reprezentat printr-un patrat care este rotunjit la colturi si prezinta o reminiscenta a aspectului iconitelor din home screen.

In partea de sus a device-ului este situat butonul multifunctional de wake si sleep. Acest buton reprezinta butonul Power si poate sa controleze apelurile efectuate de catre utilizator. In legatura cu acest buton, atunci cand il apasati de doua ori, el poate transfera apelul in casuta vocala, iar atunci cand il apasati doar o singura data, poate opri soneria. In partea dreapta a telefonului se pot bserva butoanele pentru ajustarea volumului.

Prototipul iPhone 4 prezinta doua butoane separate cu forma circulara destinate cresterii sau micsorarii volumului. Alte modele mai vechi prezentau doua switch-uri situate sub un panel de plastic, fiind consderate unul sau doua butoane simultan.

Deasupra acestor butoane pentru volum este situat switch-ul pentru silent si ring. In momentul in care acesta este actionat, telefonul dumneavoastra va trece in modul mute. Prin acest mode atat soneria cat si sunetele de alerta de la notificari, mesaje sau mail-uri, dar si shutter-ul camerei foto vor fi oprite. Absolut toate butoanele, exceptie facand butonul Home au fost create din metal la modelele mai noi si din plastic la cele vechi.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.