Sfaturi pentru prima iesire cu cortul

Sfaturi pentru prima iesire cu cortul
consultanta Dan Bradu

Daca este prima data cand mergeti cu cortul noi va dam un sfat pe care este bine sa il luati in calcul. Luati de fiecare data cu voi o lanterna LED indiferent ca este una frontala sau ca este una normala de mana. Va va scoate din foarte multe incurcaturi asa cum va vom explica mai jos.

Invatam inca de cand suntem mici ca melcii isi tin casa in spate si inca mai sunt persoane carora le place aceasta idee de a nu depinde de ceva fix si de a putea sa mergem liberi peste tot, iar atunci cand se face seara sa fim acasa indiferent unde am fi pentru ca avem casa cu noi.

Atunci cand crestem ajungem sa pricepem ca si noi avem in general cele mai de pret lucuri la noi si putem chiar si sa avem casa oriunde vrem daca folosim un cort.

Sunt oameni care isi duc casa in spate si o pun acolo unde ii prinde seara in locuri frumoase, cu poieni si cu flori sau cu privelisti incredibile impreuna cu alti oameni sau solitari si departe in salabaticie.

Casele acestea portabile sunt corturile care sunt locuinte pline de farmec ce va dau sansa de a descoperi si de a va bucura cat mai mult de munti, de natura ori de tara in care va aflati si desigur de oportunitatea de a fi prezenti acolo.

In afara de echipamentul normal pentru mers la munte, la excursiile cu cortul va trebui sa mai adaugam si alte elemente suplimentare precum cortul, sacul de dormit si izoprenul.

kurtmann.ro

Acestea sunt elementele principale si absolut necesare pentru a dormi in natura. De asemenea avem nevoie si de dorinta, energie si deschidere dar si de bun simt. O punga pentru gunoi merge foarte bine alaturi de bun simt si nu ocupa nici foarte mult spatiu in rucsac.

In cazul in care stiti ca urmeaza sa mergeti in excursie cu masina insa totusi vreti sa dormiti la cort il puteti monta in campig sau langa masina si in acest caz nu e nevoie sa aveti un cort foarte sofisticat. Puteti sa luati si un cort mai ieftin. Acesta poate sa fie tot ceea ce va trebuie pentru a putea merge cu cortul.

Luati si o lanterna pentru ca veti descoperi ca este foarte utila in multe cazuri precum momentul in care veti avea nevoie noaptea la toaleta, deplasarea pana la cort pe timp de noapte, si multe alte astfel de activitati.

Alegeti cu atentie locul in care urmeaza sa montati cortul si tinand cont de aspectele de confort si sguranta determinati care este locul in care ati vrea sa dormiti.

Este de preferat sa alegeti acele zone care sunt ferite de vant si care se afla adapostite de un delusor. Nu puneti cortul direct pe creasta pentru ca vara exista riscul fulgerelor.

In cazul in care terenul va permite puteti sa tineti cont si de locul din care rasare soarele pentru a il pune in asa fel incat lumina sa ajunga cat mai devreme cu putinta la cort.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.