Ce este un medic ortodont?

Ce este un medic ortodont?
kurtmann.ro

Un ortodont este un dentist specializat in modul in care sunt aliniate falcile si dintii. Acestia au rolul important de a ajuta persoanele ai caror dinti sunt aliniati necorespunzator sau necesita o anumita corectie, iar aici ii amintim pe cei cu o muscatura necorespunzatoare sau malocluzie.

Ortodontistii au puterea de a ajuta oamenii sa se simta mai putin ingrijorati de dintii lor. Ei ajuta la imbunatatirea zambetelor si dau pacientului increderea in sine prin munca lor, insa pentru a avea cele mai bune rezultate, pacientii trebuie sa aleaga cel mai bun cabinet stomatologie in Bucuresti.

Ce face un ortodont?

Stomatologii generali ai pacientilor ii indruma spre acestia spre ortodonti atunci cand dintii lor nu sunt drepti si ii afecteaza sau ii pot afecta intr-un mod negativ in viitor. O muscatura necorespunzatoare poate insemna ca dintii pacientilor cresc in stramtorare sau aglomerat si creeaza disconfort. Chiar daca nu exista durere sau disconfort, un pacient ar putea pur si simplu sa-si imbunatateasca aspectul cu un set mai restrans de dinti.

Ortodontistii se ocupa, de obicei, cu componente hardware, cum ar fi dispozitivele de retinere si capul cu scopul de a alinia dintii pentru a imbunatati aspectul sau capacitatea persoanei de a mesteca si inghiti alimente fara dificultate sau durere. In primul rand, este necesar ca pacientii mearga la un ortodont pentru o consultare, o evaluare a maladiei maxilare si a dintilor.

In aceasta intalnire initiala, medicul ortodont va examina dintii si falcile si, probabil, va efectua raze X ale dintilor. Acesti stomatologi de specialitate pot, de obicei, sa arate problemele majore si / sau minore imediat dupa aceasta prima vizita. Atunci este de datoria lor sa explice pacientului exact care sunt problemele lor legate de alinierea dintilor si apoi pot sa recomande un fel de strategie pentru tratament.

Ortodontistii arunca o privire asupra dintilor pacientilor, atat in ​​mod direct, cat si prin raze X, pentru a determina exact modul in care dintii sunt aliniati necorespunzator si apoi gasesc cea mai eficienta solutie de tratament. Este o sarcina a ortodontului de a repara imperfectiunile majore ale unei malocluzii, iar unele sunt mai grave decat altele. De aceea, o activitate de ortodont poate varia de la pur si simplu aplicarea, ajustarea si indepartarea bretelelor, la luarea de masuri pentru a controla cresterea faciala.

Tratamentul pentru pacientii cu malocluzii se realizeaza de obicei sub forma de acoperiri. In timp ce persoanele de toate varstele ar putea avea nevoie si poarta imbracaminte, copiii aflati la varsta adolescentei constituie majoritatea persoanelor care poarta bretele ortodontice pentru o perioada lunga de timp.

Este o varsta ideala pentru imbracaminte, deoarece dintii si fata sunt intr-o perioada de crestere constanta si semnificativa si este mai bine sa se prinda si sa se corecteze problemele de aliniere a dintilor in loc de mai tarziu. In acest fel, bretelele adolescentilor vor ajuta la ghidarea dintilor, mentinandu-i drepti si prevenind probleme viitoare de malocluzie. Odata ce ortodontul aplica bretele la dintii unui pacient, pacientul trebuie sa vina apoi la cabinetul specialistului pentru verificari regulate, astfel incat medicul dentist sa poata face orice ajustare necesara. In cele din urma, cand rezultatul dorit a fost atins, elementele de protectie sunt indepartate.

Care este locul de munca al unui ortodont?

Ortodontistii buni lucreaza in cabinete stomatologice private. Conditiile de munca sunt in general placute, iar medicul ortodont spre deosebire de alti medici nu lucreaza si pe timpul noptii.

Cum alegeti un otrodont?

Atunci cand aveti nevoie de serviciile unui medic ortodont, in mod normal medicul dentist care se ocupa de dantura dvs. va recomanda un astfel de specialist. In cazul in care insa doriti sa apelati la serviciile unui alt medic ortodont, puteti cauta recenzii online, sau puteti sa intrebati cunostintele care au beneficiat de serviciile unui astfel de medic.

Important ar fi sa alegeti un medic ortodont bun, care sa aiba cabinetul cat mai aproape de locatia dvs. In acest fel v-ar fi mai usor sa ajungeti la cabinet, ori de cate ori ar fi necesar acest lucru.

Nu in ultimul rand, conteaza foarte mult confortul personal, asa ca ar fi indicat sa alegeti un medic ortodont caruia sa nu va fie jena sa ii adresati intrebari, si caruia sa ii puteti explica toate simptomele.

consultanta Dan Bradu
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.