Ce este si cum functioneaza pompa de piscina?

Ce este si cum functioneaza pompa de piscina?

Pompa de piscina este inima sistemului complet de filtrare a nisipului din piscina dvs. In plus fata de circulatia necesara a apei, aceasta asigura, de asemenea, apa cristalina in combinatie cu produse profesionale de ingrijire a piscinei. In acest articol veti afla de ce este asa si ce ar trebui sa cautati atunci cand cumparati o pompa de piscina.

Ce este o pompa de piscina?

Pompa de piscina este o parte importanta a sistemului complet de filtrare a nisipului, care este utilizat pentru filtrarea si tratarea apei din piscina. In plus, asigura o miscare constanta a apei, ceea ce impiedica formarea algelor si asigura astfel o calitate placuta a apei.

Cum functioneaza o pompa de piscina?

Pompa de bazin aspira in apa prin linia de alimentare (skimmer si / sau scurgerea podelei). De aceea, conexiunea frontala, orizontala se mai numeste si aspiratie.

Conexiunea verticala superioara se numeste partea presiunii. Prin aceasta, pompa de piscina pompeaza apa in supapa cu mai multe sensuri, care functioneaza ca o rascruce mare. In functie de pozitia supapei, apa este returnata fie la bazin, la canalizare sau la fierbatorul filtrului.

In ceaunul filtrant, apa este acum presata prin nisipul special de cuart filtrant, in care se prind impuritatile si particulele de murdarie. Apoi, apa este pompata inapoi in supapa si apoi prin conducta conectata in bazin.

Miscarea apei si circulatia astfel generata inseamna ca produsele de intretinere a piscinei sunt de asemenea, mai bine distribuite in piscina, ceea ce creste, desigur, eficienta.

Sistemul de filtrare a nisipului constituie astfel inima tehnologiei complete a piscinei. Inca un motiv pentru a acorda atentie unui raport echilibrat pret / performanta.

Locatia potrivita pentru pompa de piscina.

In functie de designul pompei de piscina sau de sistemul complet de filtrare a nisipului, ai nevoie de putin spatiu pentru a o configura. De preferinta, ar trebui sa adapostesti sistemul complet de filtrare a nisipului protejat de intemperii, cum ar fi intr-un sopron de unelte sau un sopron de gradina.

Acest lucru are avantajul ca nu este protejat numai impotriva vantului si a intemperiilor, ci si impotriva accesului neautorizat. In plus, acoperisul poate fi folosit si ca suprafata pentru incalzirea piscinei solare.

Cu toate acestea, exista si pardoseli speciale pentru sistemele de filtrare cu nisip care protejeaza tehnologia filtrului de intemperii. Pompa de piscina este componenta critica cand vine vorba de apa sau vreme. Este stabila intr-o anumita masura, dar nu trebuie scufundata. Prin urmare, nu ar trebui sa fie in imediata apropiere a piscinei daca faceti o bomba cu fundul.

Ce pompa se potriveste cu piscina dvs.?

O pompa de piscina este formata din doua componente si trepte de lucru, sistemul de filtrare si pompa. De asemenea, pompa introduce substante chimice in apa care sunt utilizate pentru intretinere si curatare. Cu totii stim piscinele publice in aer liber si mirosul de clor. Acest agent este de asemenea adaugat constant pentru curatare.

Dar acum revenim la pompa noastra de piscina. Cu siguranta va veti gandi acum, de unde stiu care este pompa de piscina potrivita pentru mine? Pompele pentru piscina sunt disponibile in diferite dimensiuni si modele. Cel mai important aspect de luat in considerare la cumparare este cat de multa apa trebuie sa fie vehiculata zilnic. Pompa de bazin gestioneaza acest lucru pe termen lung.

Prin urmare, primiti sfaturi de la un specialist sau cititi pe Internet. Instalarea si conexiunea corecta sunt foarte importante. Fiecare bazin este la fel de bun ca pompa sa.

O regula generala poate fi cu siguranta, cu cat o piscina este mai mare, cu atat pompa trebuie sa fie mai mare si mai puternica! Daca apa dintr-o piscina trebuie curatata suficient, pompa de piscina trebuie sa functioneze in permanenta. Acest lucru mentine apa in miscare continuu.

Atunci cand alegeti o pompa de pe https://www.piscine-concept.ro/filtrare/pompe-piscina, pe langa dimensiunea unei piscine, ar trebui sa acordati atentie si mediului si cat de des va folositi piscina!

Este folosita zilnic de intreaga familie si prieteni si exista multi arbusti si copaci in zona! Atunci nivelul de poluare este mai mare. Drept urmare, incarcatura dintr-un bazin este intotdeauna diferita, si poate fi calculata ca fiind mica, medie sau foarte incarcata.

Daca aveti o piscina cu un volum de apa de 30 litri cubi, trebuie sa cumparati un sistem de filtrare cu nisip de 7,5 litri cubi, cu un timp de circulatie de patru ore.

Ce filtru pentru ce bazin?

Piscinele private mai mari sunt adesea operate de un sistem de filtrare cu nisip. In timp ce un filtru de cartus este suficient pentru o piscina mica.

Sistemele de filtrare cu nisip creeaza „ murdaria mare” precum insectele si frunzele. Locatia unui bazin este din nou importanta. Daca piscina dvs. este amplasata in interior, este suficient un sistem simplu de filtrare a cartuselor. Nu trebuie sa faca fata poluarii majore.

Va rugam sa retineti ca aceste sisteme de filtrare trebuie de asemenea curatate in mod regulat. Aceasta se face prin spalare, in care murdaria este filtrata separat folosind un canal.

Va rugam sa nu economisiti la cumpararea unei pompe de piscina, deoarece achizitionarea unei piscine este costisitoare. Obtineti sfaturi de la un specialist la alegere.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.