HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Dulciuri

Cataif

  • Eduard Nedelcu
  • August 7, 2008
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

  • 500g aluat de cataif (sau taietei fini sub forma de bobine),
  • 500g nuci macinate,
  • 3 lingurite scortisoara,
  • 3 linguri pesmet,
  • 150g unt.

Pentru sirop:

  • 1kg zahar,
  • 500ml apa,
  • 100g zahar vanilat,
  • zeama de la 2 lamai.

Mod de preparare:

Nucile macinate se amesteca bine cu scortisoara si pesmetul. Se unge o tava cu unt, se ia putin din aluatul de cataif, se intinde si se pune 1 lingura de nuci. Se infasoara sub forma de rulou si se pune in tava. Daca se lucreaza cu bobine de taietei, se pune nuca in mijlocul bobinei. Pe fiecare rulou se pune o lingurita de unt. Se tine tava la cuptor, la foc potrivit, pana ce se rumenesc frumos rulourile. Se scoate tava si se lasa cataiful la racit in tava. Intr-o cratita se pun la fiert ingredientele pentru sirop. Se fierbe siropul 5 minute si apoi se toarna in tava peste rulourile racite.

Observatie: Cataiful se poate prepara si cu migdale in loc de nuci sau cu un amestec de nuci si alune.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Dulciuri

Pasta de gutui

  • Eduard Nedelcu
  • August 7, 2008
Vezi Postarea
Next Article
  • Dulciuri

Prajitura cu sirop de portocale

  • Eduard Nedelcu
  • August 7, 2008
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Cozonac cu faina oparita

  • Eduard Nedelcu
  • July 18, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de piersici

  • Eduard Nedelcu
  • July 10, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de pepene galben

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de capsuni

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de caise

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de banane

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Sufleu de mere

  • Eduard Nedelcu
  • July 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Tort din branza de vaci (Pasca)

  • Eduard Nedelcu
  • July 3, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.