HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Dulciuri

Pasta de gutui

  • Eduard Nedelcu
  • August 7, 2008
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

  • 3kg gutui,
  • ½ kg mere,
  • zahar.

Mod de preparare:

Se aleg gutui bine coapte. Se spala, se taie in patru, se inlatura casuta cu samburi si se aseaza intr-un vas cu apa cat sa le acopere. Pentru ca pasta sa aiba o culoare mai frumoasa se adauga si cateva mere rosii, taiate tot in sferturi si curatate de seminte. Se pune vasul la fiert, la foc potrivit, pana fructele se inmoaie bine. Cand sunt fierte, se scurg de zeama, se cantaresc si apoi se trec prin sita, apasand bine cu o lingura de lemn pana ce nu mai raman decat pielitele. Piureul obtinut se pune intr-un vas impreuna cu o cantitate egala de zahar. Se fierbe, la foc potrivit, pana cand se leaga bine si se obtine o pasta mai tare ca marmelada. Pentru a verifica daca este gata, se ia o lingura din pasta si, daca ramane pe lingura si nu curge, pasta este gata. Se ia de pe foc si se rastoarna pasta intr-o tava. Se intinde uniform cu un cutit inmuiat in apa rece si se acopera cu un tifon. Se lasa la uscat doua trei zile, apoi se poate taia in bucati mai mici care se intorc pe cealalta parte ca sa se usuce bine. Cand s-au uscat, se trec prin zahar tos si se depoziteaza in cutii de lemn sau carton, in straturi despartite prin hartie alba. La fel se poate prepara pasta din prune, piersici si caise.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Dulciuri

Deliciul (parisiana)

  • Eduard Nedelcu
  • August 7, 2008
Vezi Postarea
Next Article
  • Dulciuri

Cataif

  • Eduard Nedelcu
  • August 7, 2008
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Cozonac cu faina oparita

  • Eduard Nedelcu
  • July 18, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de piersici

  • Eduard Nedelcu
  • July 10, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de pepene galben

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de capsuni

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de caise

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de banane

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Sufleu de mere

  • Eduard Nedelcu
  • July 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Tort din branza de vaci (Pasca)

  • Eduard Nedelcu
  • July 3, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.