HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Dulciuri

Casata de ciocolata

  • Eduard Nedelcu
  • August 19, 2008
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente (pentru 8-10 persoane):

  • 1kg frisca lichida,
  • 500g ciocolata menaj sau ciocolata amaruie (fara umplutura),
  • 6 albusuri,
  • 300g zahar pudra,
  • 1 lingurita esenta de rom,
  • 50ml coniac,
  • o folie de plastic,
  • cacao pentru pudrat.

Mod de preparare:

Jumatatea din cantitatea de frisca bate-o spuma cu ajutorul mixerului. Topeste ciocolata intr-un castron pe baie de aburi. Amesteca zaharul cu 3 linguri cu apa intr-o cratita, aseaza cratita pe foc, amesteca cu ajutorul unei linguri pana se topeste zaharul. Aseaza albusurile intr-un vas si batele spuma. Aproape de final toarna zaharul fierbinte, putin cate putin, peste albusuri, in timp ce viteza mixerului este mare. Acum, amesteca frisca lichida cu frisca batuta, ciocolata topita, albusurile de oua, romul si coniacul. Aseaza folia de plastic pe fundul si marginile unei tavi de chec, pudreaza cu cacao si toarna compozitia de casata in ea. Acopera cu folie si introdu forma la congelator timp de 6-8 ore. Serveste cu un sos de ciocolata topita amestecata cu frisca lichida.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Sosuri

Sos de rosii si coniac

  • Eduard Nedelcu
  • August 19, 2008
Vezi Postarea
Next Article
  • Sosuri

Sos de ciuperci si carne tocata

  • Eduard Nedelcu
  • August 20, 2008
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Cozonac cu faina oparita

  • Eduard Nedelcu
  • July 18, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de piersici

  • Eduard Nedelcu
  • July 10, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de pepene galben

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de capsuni

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de caise

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de banane

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Sufleu de mere

  • Eduard Nedelcu
  • July 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Tort din branza de vaci (Pasca)

  • Eduard Nedelcu
  • July 3, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.