Caracteristicile principale ale anvelopelor

Caracteristicile principale ale anvelopelor

Anvelopele nu sunt doar niste cauciucuri, chiar daca unii cand le privesc, doar asta vad. Anvelopele au un rol vital in ce priveste un autovehicul, acestea avand scopul de a ii reda acestuia stabilitatea si conditii bune la franare indiferent de drumul pe care circula.

Anvelopele sunt create special, in functie de conditiile de vreme si chiar si de tipurile de masini pe care urmeaza sa fie folosite. Astfel, le putem clasifica in: anvelope de vara, anvelope de iarna, anvelope off road, anvelope all season si anvelope agricole.

Toate aceste tipuri de cauciucuri sunt create cu un anumit scop si pentru un anumit tip de drum pe care dorim sa il parcurgem.

Anvelopele de vara sunt create special pentru sezonul cald, cand temperaturile de afara sunt ridicate. Acestea au o grosime mai mare, care le impiedica sa isi schimbe forma, chiar daca sunt supuse la unele temperaturi destul de ridicate.

Toti posesorii de autovehicule ar trebui sa stie ca acestea nu functioneaza bine iarna, deoarece franarea anvelopelor de vara pe un drum inghetat si alunecos poate duce chiar la un accident.

Anvelopele de iarna sunt realizate pentru a fi folosite in timpul sezonului rece. Acestea sunt ideale de folosit pe drumurile inghetate sau noroioase, deoarece sunt create, in asa fel incat, sa ofere masinii o aderenta mai buna pe astfel de drumuri.

Legea din tara noastra chiar obliga posesorii de autovehicule ca atunci cand temperaturile scad in sezonul rece ( sub 7 grade Celsius), sa isi echipeze masinile cu cauciucuri de iarna, altfel amenzile sunt usturatoare.

Si acest lucru este facut cu un scop, deoarece echiparea unui autovehicul cu anvelope de iarna poate scadea riscul producerii accidentelor pe drumurile publice. Despre anvelopele de iarna, multi spun ca sunt ideal de folosit si vara, insa nu este deloc asa.

Chiar daca ele functioneaza bine vara din unele puncte de vedere, trebuie stiut ca acestea fiind expuse la temperaturile ridicate din timpul verii isi pot schimba forma si se pot deteriora rapid.

Despre anvelopele all season putem spune ca au fost create cu scopul de a-ti echipa autovehiculul cu ele pe durata intregului sezon.

Insa, intr-un final, aceasta s-a dovedit o idee destul de proasta, deoarece aceste anvelope nici pe departe nu se ridica la nivelul anvelopelor de vara folosite in sezonul cald si nici la cel al anvelopelor de iarna folosite in timpul sezonului rece.

Anvelope Off Road iarna sunt tipurile de anvelope cu care ne putem dota autovehiculele cand dorim sa parcurgem cu acestea un drum montan, greu accesibil.

Anvelopele agricole au fost special create pentru a fi folosite la echiparea utilajelor agricole. Acestea de obicei au dimensiuni mult mai mare decat anvelopele masinilor normale, deoarece ele trebuiesc montate pe tractoare si alte utilaje agricole mult mai mari.

Acestea sunt unele dintre cele mai folosite tipuri de anvelope din ziua de azi.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.