Când ar trebui să vezi un medic psihiatru?

Când ar trebui să vezi un medic psihiatru?

Asistența profesională poate avea un impact semnificativ dacă problemele tale îți împiedică capacitatea de a performa și de a te simți bine. Și dacă întâmpini dificultăți, nu ești singur: bolile mintale sunt reale, răspândite și adesea vindecabile.

Cinci motive pentru a contacta un specialist în sănătate mintală

• Primul este atunci când ai gânduri, sentimente sau acțiuni scăpate de control, în special atunci când acestea îți afectează negativ relațiile, cariera sau sentimentul de bunăstare.

• Când încerci să faci față obstacolelor vieții, cum ar fi o boală semnificativă, moartea unei persoane dragi, divorț sau probleme de angajare, nu ar trebui să îți fie niciodată rușine să căuți ajutor. Aceste preocupări ar putea fi ale tale, precum și ale persoanelor dragi.

• Al treilea este atunci când consumul de alcool sau droguri interferează cu sănătatea, emoțiile, relațiile, angajarea sau capacitatea de a îndeplini sarcinile zilnice.

• Un alt exemplu este atunci când ești tulburat emoțional și ai nevoie de punctele de vedere ale unei persoane empatice și obiective care să te ajute să ajungi la luarea unor decizii provocatoare.

• Când simți că viața nu mai merită trăită, că ești fără speranță și ai prefera să mori decât să experimentezi în continuare problemele cu care te confrunți.

Majoritatea persoanelor care caută ajutor specializat raportează îmbunătățiri. O evaluare completă efectuată de un specialist în sănătate mintală va oferi un diagnostic și un plan de tratament. O tulburare de sănătate mintală poate fi tratată cu medicamente și psihoterapie. În anumite cazuri, cele două se completează. Dacă un diagnostic duce la un plan de tratament bazat pe medicamente, un psihiatru va ajuta la determinarea medicamentului și a dozei adecvate. Problemele de sănătate mintală, cum ar fi tulburarea bipolară, psihoza și schizofrenia, necesită utilizarea medicamentelor ca parte a terapiei lor. Pe de altă parte, depresia și anxietatea sunt două tulburări pentru care psihoterapia poate fi mai utilă decât medicația.

Un psihiatru este un medic cu capacitatea de a prescrie medicamente. Psihiatrii primesc instruire în toate domeniile medicinei de-a lungul școlii de medicină. După absolvirea școlii medicale, un psihiatru primește o pregătire suplimentară în evaluarea și tratamentul medical al problemelor de sănătate mintală. Un psiholog este cineva cu o diplomă avansată în diagnosticarea și tratamentul non-medical al afecțiunilor de sănătate mintală (adică, terapie prin vorbire, nu medicamente). Cu toate acestea, sunt generalizări radicale. Tulburările de sănătate mintală sunt diagnostice de excludere, ceea ce înseamnă că afecțiunile fizice trebuie excluse ca motiv înainte ca o persoană să poată fi diagnosticată cu o problemă de sănătate mintală. Hipotiroidismul, unele afecțiuni maligne, boli virale și alte afecțiuni neurologice pot induce multe dintre aceleași simptome ca și depresia. Un psihiatru, dar și un medic generalist, care este calificat să detecteze și să discrimineze între aceste elemente subiacente poate fi cea mai bună persoană pe care să o consulte inițial cineva atunci când încearcă să stabilească sursa unei probleme.

Pacienții cu un istoric medical complex, probleme neurologice sau boală severă ar trebui să consulte un psihiatru ca primul lor punct de plecare.

În cadrul departamentului de psihiatrie Targu Mures, Policlinica Carit San Medical oferă o evaluare cuprinzătoare, managementul medicamentelor și educarea pacientului. În urma examenului psihiatric, pacientul va beneficia de un plan de acțiune dinamic și cuprinzător, care se concentrează pe sănătatea psihică și fizică. De obicei, managementul medicamentelor psihofarmacologice și psihoterapia sunt incluse în această strategie de tratament.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.