HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Dulciuri

Alvita cu miere

  • Eduard Nedelcu
  • January 21, 2009
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

  • 5 albusuri,
  • 400 g de zahar,
  • 300 g de nuci,
  • 300 g de miere,
  • 20 ml zeama de lamiie,
  • 1 pachetel cu zahar vanilat,
  • un pachet cu foi.

Mod de preparare:

Curatati nucile si puneti-le pentru 10 minute intr-o tava in cuptorul fierbinte, dar fara foc. Amestecati-le de 2-3 ori si

cind sint fierbinti, frecati miezul de nuca intre palme, pentru ca acesta sa se curete de cojile uscate. Intr-un vas smaltuit

puneti albusurile batute spuma tare, adaugind zaharul si zeama de lamiie (toate odata). Continuati sa bateti amestecul cu

telul, pastrind vasul pe plita fierbinte, pe flacara mica, peste care ati pus o placa metalica. Cind spuma se tine in tel,

fara sa mai cada, este gata. Intre timp, puneti pe foc mic mierea sa se incalzeasca si turnati-o peste albus, dar bateti tare

amestecul cu telul 10 minute. Compozitia se umfla ca o spuma moale, pentru ca mierea subtiaza albusul, ce se va intinde ca o

coarda. Cind spuma isi pastreaza forma, luati vasul de pe foc si puneti zaharul vanilat si nucile. Compozitia se intinde in

strat de 2 cm, cit este calda, pe foi, deasupra puneti o alta foaie si presati usor cu palma. Dupa 2-3 zile, taiati alvita in

romburi sau in patrate.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Dulciuri

Inghetata vanilata

  • Eduard Nedelcu
  • January 21, 2009
Vezi Postarea
Next Article
  • Garnituri

Jumari cu ciuperci

  • Eduard Nedelcu
  • January 21, 2009
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Cozonac cu faina oparita

  • Eduard Nedelcu
  • July 18, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de piersici

  • Eduard Nedelcu
  • July 10, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de pepene galben

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de capsuni

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de caise

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de banane

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Sufleu de mere

  • Eduard Nedelcu
  • July 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Tort din branza de vaci (Pasca)

  • Eduard Nedelcu
  • July 3, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.