Tort de morcovi

consultanta Dan Bradu
Share Button

(Reteta elvetiana)

Ingrediente (pentru 12 bucati):

  • 300 g morcovi,
  • 5 oua,
  • 250 g zahar,
  • 1 lingurita de coaja rasa de lamaie,
  • 250 g migdale macinate,
  • 80 g faina,
  • 1 varf de cutit de sare,
  • pulbere de cuisoare si scortisoara,
  • 2 lingurite praf de copt,
  • 2 linguri suc de lamaie.

In plus:

kurtmann.ro
  • 200 g zahar pudra,
  • alte 2 linguri de suc de lamaie,
  • 1 albus pentru glazura,
  • bomboane fondante pentru decorat (facultativ).

Mod de preparare:

Se spala morcovii, se curata si se dau pe razatoarea mica. Se sparg ouale si se despart. Albusul se pune intr-o cescuta acoperita, la frigider.

Batutul cremei. Galbenusurile, zaharul si coaja de lamaie se amesteca vreme de 5 minute cu robotul sau cu o lingura de lemn (pana ce zaharul se dizolva complet).

Adaosurile uscate. Migdalele macinate, faina, sarea, scortisoara, cuisoarele si praful de copt se amesteca. Se incorporeaza in crema, alternativ cu morcovii rasi. Se pune sucul de lamaie. Se porneste cuptorul la 180°C.

Spuma de albus. Se unge o forma rotunda (26 cm diametru) si se pune putin la frigider. Se presara cu faina. Se bate albusul spuma si se incorporeaza in aluat.

Coptul tortului. Se pune forma pe raftul doi de jos al cuptorului si se coace 50 de minute. Se scoate, se lasa sa se raceasca putin, se rastoarna. Se lasa sa se raceasca complet. Se amesteca zaharul pudra cu sucul de lamaie si albusul, pentru a se obtine o glazura uniforma.

Invelirea tortului. Se intinde glazura moale pe toata suprafata tortului. Facultativ, se decoreaza cu jumatati de bomboana fondanta sau fructe intregi din dulceata (visine, cirese etc.). Se lasa pana se intareste glazura.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.