Omleta cu nectarine

Share Button

Ingrediente (pentru 4 persoane):

  • 4 nectarine,
  • 5 oua,
  • 6 linguri de zahar,
  • 2 linguri faina,
  • 100 ml smantana proaspata,
  • 1 plic praf de copt,
  • 1 pahar de lapte,
  • 120 g de unt,
  • sucul de la 1 lamaie,
  • un praf de sare.

Mod de preparare:

Se bat ouale impreuna cu zaharul pana devine o spuma. Se amesteca faina cu praful de copt si cu sarea si toate se incorporeaza in spuma de oua. Se adauga laptele si smantana si se amesteca bine cu o furculita. Lamaia se spala, se rade pe razatoarea mica, se taie si se stoarce. Se spala nectarinele si se taie in sferturi. Se topeste 100 g de unt intr-o craticioara si se adauga peste compozitia de oua si se amesteca. Untul ramas se topeste intr-o tigaie se incinge, si se calesc – pana se auresc – nectarinele si se adauga razatura si sucul de lamaie. Peste nectarine se varsa compozitia de oua care se intinde omogen cu o spatula de lemn si se lasa sa se inchege putin. Se micsoreaza focul si cu ajutorul spatulei de lemn se intoarce pe o parte si pe alta pentru a se praji omogen. Coacerea dureaza 4–5 minute (compozitia trebuie sa ramana moale).
Omleta se aseaza pe un platou si se serveste calda.

kurtmann.ro
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.