Cornulete cu bors

consultanta Dan Bradu
Share Button

Ingrediente:

  • 250 g faina,
  • 150 ml untdelemn,
  • 100 ml bors,
  • 25 g drojdie,
  • 1/2 lingurita sare,
  • 25 g zahar,
  • coaja rasa de la 1/2 lamiie,
  • un plic cu zahar vanilat.

Mod de preparare:

Intr-un lighenas, drojdia se freaca cu zaharul pina se lichefiaza, apoi se adauga untdelemnul, sarea, borsul, coaja de lamiie si, la sfirsit, faina. Dupa ce se framinta bine cu mina, 6-7 minute, aluatul se lasa, intr-un loc caldut, sa creasca cca 30 minute, pina ce isi dubleaza volumul. Se pune, apoi, pe o foaie de naylon, presarata cu putina faina si se modeleaza in forma de sul mai gros, care se taie in 6 bucati egale; fiecare bucata se modeleaza in forma de minge. Aluatul este elastic, se lucreaza usor. Fiecare bucata se intinde, cu sucitorul, in forma rotunda, de marimea unei farfurii intinse; aceasta se taie cu ruleta sau cu cutitul, trecut prin faia, in jumatate, apoi in sferturi si fiecare sfert in trei triunghiuri; se obtin astfel 12 triunghiuri egale. La baza fiecarui triunghi se pune cite 1/2 lingurita cu marmelada mai virtoasa sau umplutura de nuca si apoi triunghiurile se ruleaza de la baza spre virf, obtinindu-se cornulete. Acestea se asaza in tava neunsa, cu distanta de 1 1/2 cm intre ele si se lasa sa creasca 15 minute. Se coc la foc mijlociu, 20 – 25 minute, pina cind se rumenesc putin. Nu cresc prea mult, dar sint foarte fragede si gustoase. Se trec fierbinti prin zahar pudra, amestecat cu zahar vanilat. Rezulta 72 cornulete.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.