HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Dulciuri

Cornulete cu iaurt

  • Eduard Nedelcu
  • April 3, 2014
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

  • 250 g faina,
  • 125 g margarina,
  • 100 g iaurt,
  • 25 g drojdie,
  • 25 g zahar,
  • marmelada,
  • zahar pudra,
  • un plic cu zahar vanilat.

Mod de preparare:

Intr-un lighenas, drojdia se freaca cu zaharul pina se lichefiaza, apoi se adauga untdelemnul, sarea, borsul, coaja de lamiie si, la sfirsit, faina.Dupa ce se framinta bine cu mina, 6-7 minute, aluatul se lasa, intr-un loc caldut, sa creasca cca 30 minute, pina ce isi dubleaza volumul. Se pune, apoi, pe o foaie de naylon, presarata cu putina faina si se modeleaza in forma de sul mai gros, care se taie in 6 bucati egale; fiecare bucata se modeleaza in forma de minge. Aluatul este elastic, se lucreaza usor. Fiecare bucata se intinde, cu sucitorul, in forma rotunda, de marimea unei farfurii intinse; aceasta se taie cu ruleta sau cu cutitul, trecut prin faia, in jumatate, apoi in sferturi si fiecare sfert in trei triunghiuri; se obtin astfel 12 triunghiuri egale. La baza fiecarui triunghi se pune cite 1/2 lingurita cu marmelada mai virtoasa sau umplutura de nuca si apoi triunghiurile se ruleaza de la baza spre virf, obtinindu-se cornulete. Acestea se asaza in tava neunsa, cu distanta de 1 1/2 cm intre ele si se lasa sa creasca 15 minute. Se coc la foc mijlociu, 20 – 25 minute, pina cind se rumenesc putin. Nu cresc prea mult, dar sint foarte fragede si gustoase. Se trec fierbinti prin zahar pudra, amestecat cu zahar vanilat.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Dulciuri

Cornulete cu bors

  • Eduard Nedelcu
  • April 2, 2014
Vezi Postarea
Next Article
  • Dulciuri

Cornulete dospite cu untura sau margarina

  • Eduard Nedelcu
  • April 3, 2014
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Cozonac cu faina oparita

  • Eduard Nedelcu
  • July 18, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de piersici

  • Eduard Nedelcu
  • July 10, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de pepene galben

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de capsuni

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de caise

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de banane

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Sufleu de mere

  • Eduard Nedelcu
  • July 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Tort din branza de vaci (Pasca)

  • Eduard Nedelcu
  • July 3, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.