Cirnati moldovenesti

consultanta Dan Bradu
Share Button

Ingrediente:

  • 500 g carne de porc,
  • 500 g carne de minzat,
  • condimente,
  • 250 g slanina,
  • sare,
  • piper,
  • usturoi,
  • 2 intestine subtiri.

Preparare:

Se trece carnea prin masina de tocat, se amesteca, se sareaza si se pipereaza dupa gust. peste amestec se pun condimente (coriandru, nucusoara pisata, zeama de usturoi) se amesteca din nou si se umplu cirnatii cu ajutorul unei pilnii atasate la capatul masinii de tocat. Se pune carnea tocat din nou in masina si se invirteste pirgia masinii usor ca sa nu se rupa intestinele. Cu mina se misca umplutura spre capatul intestinului care se leaga cu ata la capatul de jos.
Inainte de a se trece la umplerea cirnatilor, se puna apa rece in carne, pentru ca umplutura sa alunece usor. Cind operatia s-a incheiat, se leaga intestinul si la celalalt capat si se pun cirnatii la rece doua zile, de preferinta in camara uscata, in curent de aer. Se folosesc proapseti, dar se pot pastra mai mult timp daca se afuma usor.

kurtmann.ro
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.