Budinca Diplomat

Share Button

Ingrediente:

  • 300 g de cozonac,
  • 3 oua,
  • 2 galbenusuri,
  • 100 g de zahar,
  • 1 1/2 pahar de lapte,
  • 100 g de stafide,
  • o lingura de rom,
  • un virf de cutit de scortisoara macinata.

Mod de preparare:

Ungeti cu unt o forma de budinca, acoperiti-ifundul cu hirtie pergament si umpleti cu cozonacul taiat in cuburi mici si cu stafide. Intr-un castron, amestecati ouale, laptele, zaharul, romul si scortisoara, omogenizati totul bine si turnati compozitia peste cozonac si stafide. Dati vasul la cuptor cu foc moderat, incalzit deja in prealabil, asezati tava pe baie de aburi si, dupa 30 de minute, budinca este gata. Lasati preparatul sa se raceasca 8-10 minute, rasturnati-l pe platou.

consultanta Dan Bradu

Servire:

Se poate servi cu sirop de vanilie.

kurtmann.ro
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.