Budinca de carne

Share Button

Ingrediente:

  • 1/2 Kg de carne porc slaba sau mai grasa si amestecata cu carne de vitel sau piept de pui,
  • 200 g franzela,
  • 300 ml lapte,
  • 250 ml smintina,
  • 100 g ceapa,
  • 30 g faina,
  • 100 g unt,
  • margarina sau untdelemn,
  • 4 oua mari,
  • un virf de cutit piper,
  • pesmet,
  • sare.

Mod de preparare:

Franzela, taiata in felii, se inmoaia in lapte pina cind il absoarbe in intregime. Ceapa taiata marunt se caleste, un minut, in tot untul sau untdelemnul. Carnea se trece prin masina de tocat, impreuna cu franzela nestoarsa si ceapa calita. La tocatura se adauga smintina, faina, galbenusurile, piperul sau putin cimbru farimitat, o lingurita cu sare, mararul sau patrunjelul si se amesteca bine. Albusurile batute spuma se amesteca cu aceasta compozitie, cu telul, prin rasturnare, apoi se desarta intr-o cratita de 2 1/2 l, bine unsa cu margarina solida si tapetata cu pesmet. Se coace la foc tare, in tava cu apa fierbinte, introdusa din timp la cuptor. Dupa 30 minute, se poate acoperi, daca se rumeneste prea mult si focul se reduce la mijlociu; se coace circa 60 minute. Se serveste, fierbinte, cu sos de rosii sau macris, cu piure de spanac sau urzici, cu salata de cartofi sau cu alte legume, ca fel doi. Se poate servi si rece, taiata in felii, cu legume crude sau muraturi.

consultanta Dan Bradu
kurtmann.ro
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.