Bobarnic

kurtmann.ro
Share Button

Ingrediente:

1 kg de fasole alba, 1 kg orez alb, 1 ceapa, 1 lingurita mica de piper rosu, 3-4 rosii mari, 3-4 ardei, 1 kg de carnati sau jumeri.

Fasolea alba se pune in apa la inmuiat. Se scoate de la inmuiat, se spala bine si se pune la fiert la foc molcom. Cand s-au inmuiat boabele de fasole, se scot si se pun intr-o tava goala. La fel se procedeaza si cu orezul. Boabele de orez fierte se pun pe tava alaturi de cele de fasole. Ceapa se taie marunt si se distuie in ulei cu putin piper rosu, dupa care se pune in tava peste orez si fasole si se amesteca. In tava se adauga apa calda atata cat sa nu acopere amestecul, se introduce totul in cuptor si se lasa la foc mic pana incepe sa fiarba apa. Astfel pregatit, bobarnicul este de post. Se serveste cu paine si salata sau cu paine, salata si sare. Mai exista si alte modalitati de a pregati acest fel de mancare. In functie de gustul si obiceiurile fiecarei familii se pot adauga in tava piperul si rosiile taiate in doua (cu partea taiata in jos) sau/si carnatii.

consultanta Dan Bradu
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.