Ingrediente:
praz, carne afumata, slanina, sunca impanata, ardei gras rosu, 6 morcovi, apa, 12 patlagele parguite, 4 ardei iuti mici, 4 buchetele de cimbru verde.
Firul de praz se portioneaza in bucati. Se scot cu atentie din interiorul bucatilor de praz cateva straturi. Carnea afumata si slanina afumata se taie sub forma de betisoare. Sunca impanata cu carne se taie in felii consistente in asa fel incat sa se vada un rand de carne, un rand de sunca, un rand de carne… si tot asa. Betisoarele de carne se introduc in interiorul prazului iar din sunca se introduce un singur betisor. Se procedeaza similar cu toate bucatile de praz. Alaturat, bucatile subtiri de praz ramase se taie rondele. La fel se procedeaza cu morcovii. In tava se aseaza simetric sunca impanata. Pe fiecare bucata de sunca se pune cate o bucata de praz umplut. Printre acestea se pun cativa ardei rosii grasi. Din rondelele de praz, morcovi si ardei iuti se face un amestec care se aseaza in locurile goale din tava in colturile careia se pun buchetelele de cimbru verde. Peste toate acestea se pun patlagelele care in prealabil au fost maruntite cu seminte cu tot prin zdrobire. De preferat este ca sa pregatim in numar egal bucatile de praz, fleicile de sunca impanata cu carne si ardeiul gras. Cind se serveste, pe farfurie trebuie sa fie o bucata de praz, o fleica de sunca impanata, un ardei gras, asezonate cu o portie de rondele de legume.