Muraturi

  • 2:18 AM

    Ingrediente: 2 kg ardei capia, 1/2 l otet de 9 grade, 1 l apa, 250 g zahar sau miere, 20 g sare, o foaie de dafin, o frunza de telina, 100 g hrean sau trei lingurite saminta de mustar. Mod de preparare: Ardeii bine spalati se taie in jumatati, pe lungime, se curata de cotoare

  • 2:13 AM

    Ingrediente: castraveti mici, frunze de visin, marar uscat, ardei iute, radacini de hrean, otet, sare, boabe de mustar Mod de preparare: Se aleg castravetii cei mai mici, verzi, fara pete, neloviti. Se spala bine in apa proaspata si se sterg cu un servet. Se tin apoi 12 ore in apa sarata, se scurg si se

  • 2:10 AM

    Ingrediente: castraveti, otet de 9 grade, sare, zahar, piper macinat sau boabe, hrean. Mod de preparare: Pentru conservare in otet, se aleg castraveti mici. Lichidul se prepara din 2 parti apa si o parte otet. La 1 l de lichid, se pun 25 g sare si 10 g zahar. Se calculeaza ca lichidul sa fie

  • 2:05 AM

    Ingrediente: pepeni, castraveti, gogonele, frunze de telina, frunze de hrean Mod de preparare: Alegeti pepeni mici, care nu se mai coc, verificati sa nu fie loviti si mucegaiti. Spalati-i si puneti-i in borcane, intercaland printre ei castraveti, gogonele si pentru aroma frunze de telina si hrean. Pentru fiecare litru de apa puneti 25 g de

  • 2:00 AM

    Ingrediente: rosii. Mod de preparare: Pentru ca rosiile sa se pastreze intregi, se aleg bucati rotunde nelovite, carnoase, nu prea mari, coapte, dar inca tari si mai ales proaspat culese. Ele se sterg usor, fara a se spala si se inteapa de mai multe ori cu o scobitoare groasa, pentru ca saramura sa poata patrunde

  • 1:55 AM

    Ingrediente: 2 kg. rosii, o radacina de telina, 2 ardei iuti (nu prea mari), 4-5 dinti de usturoi, o legatura de marar verde, 2-3 frunze de dafin, sare (o lingura la un litru de apa). Mod de preparare: Se aleg rosiile mai mici si mai tari, se spala si se introduc intr-un borcan adecvat, intercalate

  • 1:50 PM

    Ingrediente: 5 kg de rosii, 1 kg de ardei gras sau gogosari, 10 legaturi de patrunjel si leustean la un loc, un pahar de 200 g cu zahar, o lingura de sare. Mod de preparare: Opariti rosiile, asezindu-le cite 8-10 intr-un castron si turnati apa fierbinte peste ele. Decojiti-le, taiati-le in felii potrivite si puneti-le

  • 1:35 PM

    Ingrediente: diverse legume. Mod de preparare: Amestecul de legume se poate alcatui dupa plac; de obicei se face din castraveti, patlagele necoapte, ardei grasi lungi si pepeni mici verzi. Daca se adauga pastai de fasole, acesteatrebuie fierte. Morcovii trebuie taiati in felii subtiri. Legumele care se pun la murat trebuie sa fie sanatoase, nepatate si

  • 1:34 PM

    Ingrediente: gogosari mari, carnosi, bine inrositi, proaspat culesi; foi de tarhon; boabe de piper; otet; sare; diverse condimente, dupa gust. Mod de preparare: Se aleg gogosari mari, carnosi, bine inrositi, proaspat culesi si frumosi. Se spala bine, se taie coada pe jumatate si se inteapa fiecare gogosar de 7-8 ori, ca sa patrunda bine otetul.

  • 1:05 PM

    Ingrediente: 3 kg de ardei, 2 kg de rosii, frunze de telina si patrunjel, 2-3 radacini de hrean, sare. Mod de preparare: Spalati bine ardeii, curatati-i de cotoare si lamelele albe, opariti-i 2 minute in apa clocotita si putin sarata, apoi puneti-i sa se scurga. Din rosiile trecute prin separatorul de seminte pregatiti un suc

  • 1:24 PM

    Ingrediente: 500 g ciuperci, cateva boabe de piper, 1 frunza de dafin, 1 lingurita mustar, 1/2 pahar otet, 1 lingura ulei, sare. Mod de preparare: Se aleg ciuperci tinere, inchise si foarte proaspete. Se spala si se fierb in apa cu sare 15 minute. Se asaza in borcan cu boabe de piper si frunza de

  • 6:53 PM

    Dupa ce li s-au taiat cozile, se cresteaza vinetele longitudinal, din doua taieturi incomplete, astfel incat cele patru bucati sa ramana impreuna. Vinetele se fierb intr-un clocot de apa cu putina sare, timp de 5 minute, cat sa se inmoaie putin. Apoi se tescuiesc intre doua funduri de lemn peste care se pun greutati, timp