Banita cu spanac

consultanta Dan Bradu
Share Button

Ingrediente:

10 foi de placinta subtiri, 1 kg branza de vaca, 200 g branza de oaie, 200 g caimac (sau smantana foarte groasa), 1 kg spanac taiat marunt, 4 oua, sare dupa gust, lapte cat trebuie.

Spanacul maruntit se sareaza si se lasa sa stea o jumatate de ora. Se scurge sucul de la spanac care se amesteca cu branza, smantana si ouale dupa care se adauga spanacul. Se unge o tava cu ulei. La fundul tavii puneti 2 foi pe care le-ati uns cu ulei. Deasupra lor turnati 1 din umplutura. La fel procedati si cu celelalte foi de placinta. Puneti si ultimele foi de placinta, ungeti-le cu ulei si pe deasupra turnati lapte (cca. 3 dl). Coaceti-o in cuptorul incins la 175 de grade Celsius. Banita odata coapta se taie bucatele patrate si se serveste calda.

kurtmann.ro
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.