HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Bauturi

Vin de porumbe, agrise, afine, coarne, mure

  • Eduard Nedelcu
  • June 23, 2008
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

  • 3 kg porumbe,
  • agrise,
  • aline,
  • coarne sau mure,
  • 3 1/2 l apa,
  • 1 kg zahar,
  • coaja de scortisoara,
  • cuisoara.

Mod de preparare:

Cantitatea pregatita de fructe si apa se pune intr-o oala smaltuita. Se fierbe cca 30 minute, dupa ce a dat in clocot, adica pina plesneste bine coaja fructelor.Oala se ia apoi de pe foc si se lasa 48 de ore a rece. Se strecoara sucul, punind fructele, cite putine, pe rind, in strecuratoarea cu gauri mari, presind putin cu mina, ca sa se scurga bine. Fructele presate se pastreaza in alt vas. Lichidul rezultat se cintareste. La 4 l lichid se pune 1 kg zahar; se amesteca bine pina cind se topeste zaharul. Este de preferat ca zaharul sa fiarba 10 minute cu 1/4 din cantitatea de lichid, apoi sa se amestece cu restul. Prin fierbere cu o substanta acra (zeama de fructe), zaharul se descompune in glucoza si levuloza, zaharuri mai simple, care vor fermenta mai repede.Sucul indulcit se pune in damigene (sau butoias), lasind un spatiu liber, de 10 cm, pina la gura acestora, ca sa aiba loc spuma care se formeaza prin fermentare. Nu se pune drojdie de bere; va fermenta foarte bine numai cu drojdiile salbatice care sint in aer. Damigeana se astupa bine cu dop de fermentatie; acesta, prin tubul cu care este prevazut, permite bioxidului de carbon sa iasa (care se degaja in timpul fermentatiei), altfel prin presiunea lui va sparge vasul. Damigeana se lasa nemiscata 5-6 saptamini, pina cind se termina fermentatia, la o temperatura nu mai mare de 18-20 grade celsius, in care timp se depun toate suspensiile sub forma de drojdie. Vinul se trage, apoi, de pe drojdie, in damigene sau sticle, cu furtunul, care nu trebuie sa ajunga la drojdie, s-o tulbure. Peste piine se pune un servet din tifon si un strat subtire de vata, se trage aerul din furtun, pina cind iese vinul, apoi se trece repede furtunul in pilnia asezata in gitul sticlei sau damigenei; dupa ce se umple una, se trece repede la urmatoarea. Sticlele sau damigenele se astupa bine cu dopuri noi sau cele vechi sterilizate, 10 minute, in apa clocotita si se pastreaza intr-un loc racoros. Din pulpa fructelor ramase se poate face marmelada. Porumbele contin mult tanin care le face astringente.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Bauturi

Vin de macese

  • Eduard Nedelcu
  • June 23, 2008
Vezi Postarea
Next Article
  • Mancare cu legume

Mazare cu rosii si marar

  • Eduard Nedelcu
  • June 24, 2008
Vezi Postarea
You May Also Like
Busuioaca de Bohotin - Unul din cele mai apreciate vinuri românești
Vezi Postarea
  • 3 min
  • Bauturi

Busuioaca de Bohotin – Unul din cele mai apreciate vinuri românești

  • Eduard Nedelcu
  • June 18, 2024
Care sunt cele mai populare tipuri de vin roșu din România
Vezi Postarea
  • 3 min
  • Bauturi

Care sunt cele mai populare tipuri de vin roșu din România?

  • Eduard Nedelcu
  • October 24, 2023
Vezi Postarea
  • 4 min
  • Bauturi

Cum să alegi cele mai bune expresoare cafea pentru nevoile tale

  • Raul Pop
  • July 25, 2023
Vezi Postarea
  • 2 min
  • Bauturi

Care sunt avantajele unui aparat de cafea cu capsule?

  • Eduard Nedelcu
  • March 8, 2022
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Bauturi
  • Retete de sarbatori

Vin fiert cu scortisoara

  • Eduard Nedelcu
  • December 5, 2012
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Bauturi

Cocktail antistress Chameleon

  • Eduard Nedelcu
  • December 16, 2009
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Bauturi

Vodka Cocktail

  • Eduard Nedelcu
  • May 4, 2009
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Bauturi

Vin rosu – sampanie – cocktail

  • Eduard Nedelcu
  • May 4, 2009
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.